Gazete Emek-Irak Kürdistan Bölgesi Eski Başkan Mesud Barzani, Güney Kürdistan'da 30 Eylül'de gerçekleştirilmesi kararlaştırılan parlamento seçimlerinin ertelenmesinin yasalara aykırı olacağını söyledi.

Pirmam’daki konutunda Kürdistan Kadınlar Birliği heyetini kabul eden Barzani, gündeme ilişkin mesajlar verdi.

Irak’taki siyasi süreç ve yaklaşan Kürdistan seçimlerinin ele alındığı görüşmedeMesud Barzani, “Kürdistan’da seçimlerin ertelenmesi Kürdistan’daki kurum ve kuruluşların yanı sıra yasaların çiğnenmesi demektir. Bu aynı zamanda halkın iradesine karşı bir zulüm olur” dedi.

Seçimlerin zamanında yapılacağını söyleyen Barzani, seçimlerin ertelenmesi için teknik veya hukuki hiçbir nedenin olmadığını belirtti.

Kürdistan halkının özgürlük mücadelesinde kadınların üstlendiği role de değinen Barzani, “Eylül ve Mayıs devrimleri başta olmak üzere mücadelenin diğer tüm aşamalarında Kürdistanlı kadınlar milli bir rol üstlenerek Kürdistan’ın haklarının yanı sıra toprak ve onurunun koruyucusu oldular. Kürdistanlı kadınların mücadele tarihimizde oynadıkları rol unutulmamalı ve tüm kesimlere örnek olmalı” ifadelerini kullandı.

Kürdistan’da kadınların yaşadığı sorunların çözümüne dair yürüttüğü çalışmalardan ötürü Kürdistan Kadınlar Birliği’ne teşekkür eden Barzani, kadın haklarını savunma, Peşmergeye verdiği destek ve Kürdistan’a sığınan mültecilere sunduğu yardımlarla önemli işlere imza atan Kürdistan Kadınlar Birliği’nin destekçisi olacağının altını çizdi.

Kadınların Kürdistan’daki durumunun daha da iyileşmesi için yapılan çalışmaların değerli olduğunu kaydeden Barzani, Kürdistan Kadınlar Birliği’nin kadınlara yönelik ayrımcılık ve şiddetin bitmesi için çalışmalarını yoğunlaştırmasını talep etti.

Kürdistan Kadınlar Birliği Sekreteri, yönetim kuru üyeleri ve il temsilcilerinin katıldığı görüşmede, Barzani’nin Kürdistan Kadınlar Birliği ve kadınların yaşadığı sorunların ortadan kalkması için verdiği desteğe teşekkür edilirken, Kadınlar Birliği’nin DAİŞ’le mücadele, referandum süreci ve kadın haklarının korunmasının Kürdistan’da bir kültür haline gelmesi için yürüttüğü çalışmaların önemine değinildi.

Kaynak: K24

Editör: TE Bilişim