Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a çattı: “Yahu önce bir liderlik geliştir, ülkene hakim ol, Avrupa Birliği’nin hali ne olacak buna bir bak. Senin neyine Türkiye’nin Suriye’deki sorunlarıyla ilgilenmek.”


Sözlerine “Daha dün Fransa ne yaptı izlediniz mi?” diyerek başlayan Erdoğan, Macron’a şöyle seslendi: “Yahu önce bir liderlik geliştir, ülkene hakim ol, Avrupa Birliği’nin hali ne olacak buna bir bak. Senin neyine Türkiye’nin Suriye’deki sorunlarıyla ilgilenmek. Senin neyine Kıbrıs meselesiyle ilgilenmek. Artık eski Türkiye yok.”


Geçtiğimiz günlerde Fransa YPG'ye destek garantisi verdiklerini ve “DSG ile Türkiye arasında arabulucu olabiliriz. Fransa, ABD ile anlaştı, Menbiç’e asker gönderecek” açıklamalarında bulunmuştu.


Fransa’dan açıklama

Toplantıdan sonra Fransa basınına konuşan Kürt yetkililer, Macron’un bölgeye asker göndermeyi taahhüt ettiğini belirtmiş, Ankara Paris’e ağır ifadelerle yüklenmişti.

Fransız cumhurbaşkanlığı makamından bir kaynak ise Fransa’nın Suriye’de IŞİD’le mücadele dışında bir görev üstlenmeyi öngörmediğini, ancak Türkiye’nin Menbiç’e harekat düzenlemesinin ‘kabul edilemez‘ bulan ABD’nin görüşünü paylaştıklarını ifade etmişti.

Kaynak ayrıca Fransa’nın Suriye’nin kuzeydoğusunda IŞİD’in tekrar güçlenmesini bir risk olarak gördüğünü de söylemişti.

Kaynak: Diken

Editör: TE Bilişim