Gazete EmekFransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Kürtlere destek garantisi verdik" açıklamasında bulunmuştu. Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Fransa'nın bu kararına tepki gösterdi.

ERDOĞAN'DAN FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON'A TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son dönemde Fransa'nın yanlış bulduğumuz tavrından üzüntü duyuyoruz. Geçen hafta Macron ile bizzat görüştük. Baktım garip garip şeyler söylüyor. Biraz frekansı yüksek oldu ama söylemek zorunda kaldık.   Eskiden beri ülkelerinde serbestçe faaliyet gösteren terör mensuplarını dün bir kez daha ağırlayanlar husumet ifadesinden başka anlamı olmadığını bilmelidir.

Ey batı SDG dediğiniz örgüt bu terör örgütünün aynısıdır. Bunlarla siz bizi aldatmaya çalışıyorsunuz. Bunları bize yutturamazsınız. Bunların adresine varana kadar her şey var. 24 saatte bir ismini değiştirseniz biz bunları biliriz. YPG'ye destek garantisi verdik... Lafa bak. Türkiye ile SDG arasında arabulucu olabiliriz lafı haddini aşan bir beyandır. Türkiye'nin arabulucuya ihtiyacı yok. Türkiye'nin ne zamandan beri terör örgütleriyle masaya oturmak gibi bir sorunu var? Nereden çıkardınız bunu? Türkiye terör örgütleriyle mücadelesini Afrin'de olduğu gibi yapar." demişti.

Editör: TE Bilişim