Gazete Emek- Irak Kürdistan Bölgesi'nde bulunan siyasi partiler arasında yaşanan kriz bir türlü çözülemiyor. 


Değişim Hareketi (Goran) Sözcüsü Şorış Hacı, Başbakan Barzani'nin çağrısını reddederek, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin istifa” çağrısını yineledi.
 
Başbakan Neçirvan Barzani'nin, “Goranlı bakanların en kısa zamanda hükümet kabinesine dönüp, görevlerine başlamasını isterim” açıklamasında Goran'dan olumsuz yanıt geldi.
 
Rûdaw'a konuşan Goran Sözcüsü Şorış Hacı, Goranlı 4 bakanın istifasının partisinin Ulusal Konseyi'nin bir sonraki toplantıda ele alınacağını belirtti.
 
Şorış Hacı, Başbakan Barzani'nin çağrısında ilişkin şunları söyledi:
 
“KDP ile KYB büyük bir hezimete uğradı. Bu sadece bir yenilgi değil milletimizin başına felaket getirdiler. Bu yüzden yetkililerin istifa etmesini talep ettik. Mesud Bey bir şekilde istifa etti. Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin de isitfa ederek 'Ulusal Kurtarıcı Hükümeti'nin kurulmasını talep ediyoruz.
 
Bu hükümetin görevi sadece Bağdat ile diyalog yapmak olacak. Çünkü savaş cephesinde hezimet uğrayan bir hükümet, yenen bir güçle nasıl diyalog yapabilir.”
 
Bir gazetecinin, azledilen Değişim Hareketi (Goran) bakanlarının göreve dönüp dönmeyeceğine yönelik sorusuna Neçirvan Barzani, şu yanıtı verdi:
“Goran Hareketi, parlamentoda sandalye sahibi ve siyasi sürecin bir parçasıdır. Bana sorarsanız, bakanların en kısa zamanda hükümet kabinesine dönüp, görevlerine başlamasını isterim.”

Rudaw

Editör: TE Bilişim