Gazete Emek- Rusya, Türkiye-Suriye sınırında El Kaide bağlantılı HTŞ'nin kontrolüne geçen İdlib konusundaki uyarılarını sürdürüyor. Son olarak, Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, Şam'ın suçlanması amacıyla düzenlenecek sahte kimyasal saldırı istihbaratı aldıklarını söyledi.

Rusya, Suriye’de gerilimin tırmandığı İdlib bölgesinde silahlı isyancıların mizansen bir kimyasal saldırı düzenleyip suçu Beşar Esad yönetimine atmayı planladığına dair uyarıda bulundu. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Beyaz Miğferler örgütünün sahte kimyasal saldırı görüntüleri çekip Şam’ın suçlanmasını sağlamak için Suriye’nin İdlib vilayetindeki bazı hastanelere ekipman götürdüğünü ifade etti.

Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, ‘Moskova’nın teröristlerin Suriye’de sivillere karşı kimyasal saldırı düzenlendiği yönündeki mizansen girişimlerine son vermemesinden dolayı endişe duyduklarını’ söyledi.

‘HTŞ TEMAS HATTINA YIĞINAK YAPIYOR’

Zaharova, Heyet Tahrir EL Şam örgütünün İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesi yakınlarındaki güçlerini artırdığını da belirtti. Rus sözcü, “İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesi çevresinde gerginlik düşmüyor. El Nusra ile hareket eden Heyet Tahrir el Şam her gün yalnızca yakınlarındaki yerleşim birimlerine ateş etmekle kalmayıp, Suriye ordusu güçleri ile temas hattı yakınlarındaki güçlerini de artırıyor” ifadelerini kullandı.

‘ATEŞKES EN AZ 1000 KEZ İHLAL EDİLDİ’

Zaharova, ‘son 5 ayda İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde teröristler tarafından ateşkesin 1000’den fazla kez ihlal edildiğini’ kaydetti. 21 Aralık’tan 21 Ocak’a kadar Suriye’nin farklı bölgelerinde gerçekleştirilen saldırılarda aralarında 2 çocuğun bulunduğu en az 10 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığını ifade etti.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim