Gazete Emek-Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, son dönemde topraklarında hava saldırıları düzenleyen Türkiye ve İran'a tepki gösterdi. "Ülkemizin egemenliğini ihlal etmek için çeşitli bahaneler uyduruldu" diyen Barzani, "Bağdat’a, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler'e bölgemize yönelik haksız saldırılara son verilmesi çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Rudaw'ın haberine göre Erbil'de bir açılış töreninde konuşan Barzani, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin "haksız saldırılara” maruz kaldığını dile getirerek şöyle konuştu:

'SALDIRILAR SON BULMALI'

“Kürdistan Bölgesi topraklarına saldırmak, topraklarımızın ve ülkemizin egemenliğini ihlal etmek için çeşitli bahaneler uyduruldu. Bu hiç bir şekilde sorunları çözmeyecektir. Bu tür ihlallerin son bulmasını ümit ediyoruz. Irak Federal Hükümeti ile görüşmelerimizi sürdürdük ve şimdi bir kez daha Bağdat’a, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler'e bölgemize yönelik haksız saldırılara son verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Ülkemize yönelik saldırılar son bulmalıdır.

Tüm komşu ülkeleri Kürdistan'ın bir istikrar yeri olduğu, tehdit olmadı, hiçbir ülkenin istikrarı ve güvenliğini bozmak istemediği konusunda bir kez daha temin ediyoruz. Onların da Kürdistan ve Kürt halkının dostluğuna aynı gözle bakmalarını temenni ediyoruz. Dostluk eli uzatıyor ve diğer tarafların da bize aynı şekilde dost muamelesi yapmasını diliyoruz. Topraklarımıza yönelik her türlü saldırıyı her şekilde kınıyoruz." 

Editör: TE Bilişim