Gazete Emek- Suudi Arabistan’daki kadın haklarına yönelik yapılan reformların ardından bu kez benzer bir adım İran’dan geldi. İran'da ilk kez Sünni bir kadın büyükelçi olarak atandı. Sünni büyükelçi Hümeyra Rigi, 1979’dan bu yana büyükelçi olarak atanan üçüncü kadın oldu.

İran'ın yeni Brunei Büyükelçisi olarak tanıtılan Hümeyra Rigi tarihe geçti.

Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Sistan ve Beluçistan eyaletine yaptığı ziyaret sırasında Kasrı Kend İlçesi Kaymakamı Hümeyra Rigi'yi "İran'ın yeni Brunei Büyükelçisi" olarak tanıttı.

Sünni büyükelçi Hümeyra Rigi, Malezya'ya atanan Merziye Afham ve Finlandiya'ya atanan Pervin Ferşci'den sonra 1979'dan bu yana büyükelçi olarak atanan üçüncü kadın oldu.

Hümeyra Rigi ayrıca İran'ın ilk kadın Sünni büyükelçisi olarak kayıtlara geçti. Rigi, daha önce ülkenin güneydoğusundaki Sistan ve Beluçistan eyaletine bağlı Çabahar İlçesi Kaymakamlığı görevinde bulunmuştu.

İlk reformlar Riyad yönetiminden

Suudi Arabistan, 2030 Vizyonu'nun hedefleri kapsamında son bir yıldır kadınlara yönelik yaptığı reformlarıyla dikkat çekiyor. Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın başlattığı sosyal reform dalgasıyla birlikte ülkede kadın haklarına dönük gelişmeler, sanat ve kültürel aktiviteleri hız kazandı.

Editör: TE Bilişim