Gazete Emek-Dünya'nın birçok merkezinde yaptığı kanlı terör saldırıları ile bilinen IŞİD bu kez ise Rusya'da oynanacak olan Dünya Kupası'na yönelik tehditlerde bulundu. 


IŞİD, gelecek yaz Rusya’nın ev sahipliği yapacağı Dünya Kupası’nda saldırı düzenleme tehdidinde bulunduğu afişte Lionel Messi’nin fotoğrafını kullandı.
 
Terör faaliyetlerini gözlemleyen SITE’a göre IŞİD yanlısı medya grubu Wafa tarafından yayınlanan afişte Barselona’da oynayan ünlü futbolcu Lionel Messi, demir parmaklıkların arkasında kan ağlıyor ve afiş üzerinde, “Sözlüğünde kaybetmek olmayan bir devletle savaşıyorsunuz” ifadeleri yer alıyor.
 
Başka bir afişte ise New York’taki One Worldwide Plaza gökdeleni, kanlı bir satır ve bir silahlı IŞİD mensubu bulunuyor. Bu afişte ise, “Yakında. Sadece terör. Saldırılarınızın cezasını kendi topraklarınızda ödeyeceksiniz” yazıyor.
 


IŞİD, geçtiğimiz günlerde de bir futbol sahası ile bomba ve silahlı bir mensubunun bulunduğu bir afiş yayınlamış, daha önce de Rusya’daki turnuvada saldırı yapacaklarına dair tehdit içeren görseller paylaşmıştı.
 
2018 FIFA Dünya Kupası maçları Haziran ve Temmuz aylarında Rusya genelinde 11 şehirde oynanacak.

Editör: TE Bilişim