Gazete Emek- CNN International'ın haberine göre geçen hafta Trump ile Suriye politikasındaki fikir ayrılığını gerekçe göstererek istifa eden ABD Savunma Bakanı Mattis, Suriye'den çekilmeye ilişkin kararnameyi imzaladı.

ABD Savunma Bakanı James Mattis'in, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesine ilişkin kararnameyi imzaladığı bildirildi.

CNN televizyonundan Barbara Starr'ın haberine göre ABD'li bir savunma bakanlığı yetkilisi "ABD askerlerinin Suriye'den çekilme emrinin geçen Perşembe günü istifasını açıklayan Mattis tarafından imzalandığın" doğruladı.

Suriye içinde bulunan 2 bin 600 ABD askerinin tam olarak ne zaman ve nasıl çekileceği konusunda yol haritası çiziyor. Çekilmenin önümüzdeki haftalarda başlaması ve birkaç hafta sürmesi bekleniyor. 

İki kritik istifa birden

ABD basın kuruluşu CBS News dün ABD'nin IŞİD'le Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün bağlı olduğu ABD Dışişleri Bakanlığındaki görevinden ayrıldığını duyurdu.

McGurk'ün, kısa süre önce bakanlıkta yapılan bir toplantıda, "Suriye'den ayrılmanın mantıksız olacağını" söylediği ifade edilirken, Trump'ın Suriye'den çekilme kararına katılmadığı gerekçesiyle istifa mektubunu Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya verdiği kaydedildi.

Geçen Perşembe günü de Trump, Suriye'deki birlikleri geri çekme kararının hemen ardından Savunma Bakanı James Mattis'in Şubat ayı sonunda emekliye ayrılacağını duyurmuştu. 

Ancak Mattis, istifa mektubuna gerekçe olarak 'emekliliği' değil "Başkan ile arasındaki görüş ayrılıklarını" göstermişti.


Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim