Gazete Emek- Soran’da düzenlenen seçim mitinginde halka seslenen KDP Politbüro Üyesi Mesrur Barzani, “Önümüzde başka bir savaş daha var. O da haklarımızı anayasal güvenceye kavuşturma savaşıdır” dedi.

Erbil’in Soran ilçesinde Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) seçim mitinginde konuşan Mesrur Barzani, Irak Parlamento seçimlerinin önemine değinerek, “Bu seçimlerde güvendiğiniz adaylara, sizin haklarınızı savunacağına inandığınız adaylara oy verin” dedi.

“Kürt sorununun Bağdat’ta yetki ve mevki sorununa dönüştürülmesi, maaş sorunuymuş gibi yansıtılması büyük haksızlıktır, suçtur” diyen Barzani sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim daha büyük bir sorunumuz var. Biz halkımızın bağımsızlığını savunuyoruz. Nerede olursa olsun ve nasıl olursa olsun sizin gerçek temsilcilerinizin bu hakkı savunmalarını istiyoruz. Bağdat’ta yapılan seçimler için seçeceğiniz temsilciler gidip gerçekten sizin talep ve arzularınızı savunmalıdır.  
Seçim zamanında her kesin propaganda yapma hakkı var. Fakat siz sadece propaganda süreçlerine bakmamalısınız. Aynı zamanda hepimizin geçmişine de bakmalısınız. Bakın kim sizin için ne yaptı. Kim sizi savundu, kim Kürdistan’ı inşa etti?”

Geçmişte Kürt halkına yaplına zulüm ve baskıların hiçbirini unutmadıklarını dile getiren Mesrur Barzani: “Sadece 1975 değil, 1960’lı yılları da hatırlıyoruz. Aynı zamanda 16 Ekim de Kerkük’ü nasıl sattıklarını da hatırlıyoruz. Kerkük’e, peşmergeye ve Kürdistan’a nasıl ihanet edildiğini hatırlıyoruz. Kerkük’ü işgalcilere verdiler. Fakat Pirde’den Sihela’ya kadar sizin peşmergelerinizin bu ülkeyi nasıl savunduğunu da hatırlıyoruz” dedi.

“Bağırıp çağırarak ne tarih yanıltılabilir ne de gerçekler gizlenebilir” diyen Mesrur Barzani konuşmasına şunları ekledi:

“Daha önce de Kerkük’ün böyle kontrol edileceğini tahmin etmiyordum demiştim. Evet doğru, birçok kişi siyaset tahminlerle olmaz diye bizi eleştirebilir. O da doğru. Fakat şunu da söylemek istiyorum, ki biz Kürdistan’da hiç kimsenin böyle bir ihanete kalkışabileceğini tahmin etmiyorduk.

Sözlerimiz sadece ihanet edenleredir. Kürdistan’ı savunan tüm kahramanlara saygımız sonsuzdur. Halkı için mücadele eden tüm parti ve örgütlere sayı duyuyoruz. Biz 16 Ekim gündeme geldiğinde çıkıp konuşanları kastediyoruz.”

Ayrıntılar gelecek...

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim