Gazete Emek- Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'den 'Fırat'ın doğusu'na ve İdlib'e dair kritik açıklamalar geldi. Muallim, "İdlib'den sonraki hedefimiz Fırat'ın doğusu" dedi; İdlib'de de Nusra Cephesi'nin Türkiye-Rusya'nın anlaşmasına uymaması halinde operasyon sinyali verdi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Suriye yönetiminin İdlib’den sonra Fırat’ın doğusunda kontrolü ele almayı planladığını açıkladı. Muallim, “İdlib’den sonraki hedefimiz Fırat’ın doğusu” dedi. Muallim, ‘bu bölgenin, Suriye’nin bütün diğer yerleri gibi, Suriye’nin egemenliğine dönmesi gerektiğini’ söyledi.

İDLİB ÜLTİMATOMU: EL NUSRA’YA SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Öte yandan, İdlib’de Türkiye ile Rusya’nın uzlaşmasıyla kurulması planlanan silahsız bölge için silahlı isyancılara verilen mühlet bugün dolarken, Muallim’den bir ültimatom da geldi. Iraklı mevkidaşı İbrahim El Caferi ile ortak basın toplantısında konuşan Muallim, ‘cihatçıların Rus-Türk anlaşmasına uymaması halinde İdlib’deki durumun böyle devam edemeyeceğini’ söyledi. Muallim, “Nusra Cephesi bu anlaşmaya uymazsa, İdlib’deki mevcut durumun sürmesi karşısında sessiz kalamayız” diye konuştu.


Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim