Gazete Emek-  HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  üçüncü ittifak konusunda “HDP’yi yok sayan, HDP kitlesine, seçmenine her gün hakaret eden kişi ve gruplar bizzat HDP seçmeni eliyle asla iktidar olamazlar. Bununla birlikte demokrasiyi savunan, barış ve özgürlüklerden yana olan, HDP’yi eleştirse de HDP’ye ve kitlesine saygılı yaklaşan herkesle işbirliği yapılabilir.” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek  verdiği bir röportajda, “Öcalan dışarıda olsaydı ne değişirdi, kanaatiniz nedir” sorusuna “ Bir müddet sonra Öcalan Türk devletinin, MİT’in emriyle çıkıp ‘silahları bırakın’ da der. Dedirtirler ona yani” yanıtını verdi.

.

GÜNÜN ÖZETİ

Süleyman Soylu'nun Diyarbakır'da çektirdiği fotoğraf sosyal medyada gündem oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Diyarbakır'da namaz kılarken çekilen fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu. Binlerce kişi bu fotoğrafı paylaşarak yorum yaptı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Demirtaş, HDP için önerdiği 3. ittifak modelinin detaylarını anlattı

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, üçüncü ittifak konusunda “HDP’yi yok sayan, HDP kitlesine, seçmenine her gün hakaret eden kişi ve gruplar bizzat HDP seçmeni eliyle asla iktidar olamazlar. Bununla birlikte demokrasiyi savunan, barış ve özgürlüklerden yana olan, HDP’yi eleştirse de HDP’ye ve kitlesine saygılı yaklaşan herkesle işbirliği yapılabilir” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Rudaw’a konuşan Doğu Perinçek'ten ilginç iddia: Öcalan’a yarın silah bırakma talimatı verdirebilirler

Rudaw'ın sorularını yanıtlayan Vatan Partisi Genel Bakanı Doğu Perinçek, “Öcalan Türk devletinin, MİT’in emriyle çıkıp silahları bırakın da der. Dedirtirler ona yani" iddiasını öne sürüyor.” İddiasında bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İbrahim Kalın ile şarkı söylediği için tepki çeken Erkan Oğur: Ben solcu, devrimci bir insanım

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın seslendirdiği türküde kopuz çaldığı için eleştirilen müzisyen Erkan Oğur, hakkında süren tartışma üzerine açıklamalarda bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kemal Söbe yazdı:  Kürt kimliğinin inkarı Türkiye'yi nereye ve ne hale getirdi

Türkiye 2. dünya savaşı sonrası siyasi bir tercih yapmak zorunda kaldı. Türkiye, cumhuriyetin kuruluşundan kısa bir sür sonra Kürt sorununu çözseydi, bugün bu durumda olmayacak, belki de dünyanın en demokratik ve saygın bir ülkesi olacaktı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘kripto para’ tepkisi: Kararını kime danıştın ey iktidar?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda kripto paraların ödeme işlemlerinde kullanılmasının yasaklanmasına tepki gösterdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan 128 milyar dolar açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 128 milyar dolar tutarındaki rezervin akıbetine ilişkin açıklama yaptı. Kavcıoğlu, "Herhangi bir kesime, banka veya firmaya ayrıcalıklı döviz işlemi gerçekleştirilmesi söz konusu değildir" ifadelerine yer verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

‘Peygamber efendimiz iki saat uyurmuş’ sorusuna ‘çağımızla fark var’ diyen öğretmen hakkında soruşturma

Amasya'da, "Peygamber efendimiz iki saat uyurmuş" sorusuna, "çağımızla yıllar öncesi arasında fark var" diye yanıt veren öğretmen hakkında  soruşturma başlatıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kemal Kurkut paylaşımı kamu güvenliği açısından ‘tehlike oluşturuyor’ denildi

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan hakkında 2017 Diyarbakır Newroz’unda polislerce katledilen Kemal Kurkut için sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım nedeniyle fezleke hazırlandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İçişleri Bakanlığı'ndan AKP'li belediyeye  "Almanya" soruşturması

Malatya'nın AKP’li Yeşilyurt Belediyesi'nin Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden geri dönen 2 kişi görevden uzaklaştırıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Merkez Bankası kripto para ile ödeme işlemlerini yasakladı

 Merkez Bankası ödemelerde kripto para kullanılmasını yasakladı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile kripto paralarla ödeme yapılamayacağı duyuruldu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kaftancıoğlu'dan '128 milyar dolar nerede?' paylaşımı: Özellikle Mahir Ünal’a gelsin

AKP’li Mahir Ünal sosyal medya hesabından, “128 milyar dolar nerede?” sorusuna yanıt verdi. Ünal; paylaştığı tweetteki hata üzerine, tweetini silip yeniden paylaştı.  CHP'li Canan Kaftancıoğlu ise Twitter hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunaeak Ünal'a gönderme yaptı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Belediye aracılığıyla 20 kişi Bremen'e kaçırıldı: "Türkiye Cumhuriyeti'ne yük olacak insanlar gidiyor"

Yurt dışı gezisi diyerek  Bremen’e gönderdiği 48 kişiden çoğu dönmeyen AKP’li Akçakiraz Belediyesi’nin başkanı Sabahattin Kaya, Türkiye Cumhuriyeti'ne yük olacak insanlar gidiyor” ifadelerini kullandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Emekli amirallere yönelik ikinci operasyon: 7 emekli amiralin evinde arama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, emekli amirallerin bildirisine ilişkin soruşturmada 6 emekli amiral ile 1 emekli generali ifadeye çağırdı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim