Gazete Emek-  HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan hakkında 2017 Diyarbakır Newroz’unda polislerce öldürülen Kemal Kurkut için sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım nedeniyle fezleke hazırlandı.

Orhan, hakkında Meclis’e sunulan fezlekeye konu olan ve 17 Kasım 2020 tarihinde twetter hesabında yaptığı paylaşım şu şekilde: “Delil yetersizliğiyle #Kemal Kurkut’u katleden polise beraat çıktı. Daha nasıl delil olsun! Tabi, vuran polis, vurulan Kürt olunca dünyanın gözü önünde işlenen cinayet suç değil!”

'HALKI KİM VE DÜŞMANLIĞA ALENEN TAHRİK’

Fezlekede Orhan’a yaptığı paylaşım gerekçe gösterilerek yöneltilen suçlama ise “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçu. Fezlekede, Orhan’ın paylaşımı hakkında şu ifadelere yer verildi: “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçunu işlediği, ülkemizin yıllardır süregelen ve halen mevcudiyetinin sürdüren ‘terör’ tehdidi altında bulunduğu da göz önüne alınarak, ‘Kürt’ etnik kimliği üzerinden yapmış olduğu paylaşımın bir bütün halinde değerlendirilmesinde, Muazzez Orhan tarafından yapılan paylaşımın kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike doğurabilecek nitelikte olduğu kanaatine varılmıştır.”

POLİS BERAAT ETTİ

Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut, 2017’de Diyarbakır’da katıldığı Newroz kutlamasında polislerce katledildi. Kurkut’u katleden polislerin yargılandığı davanın 12’nci duruşmasında mahkeme, fail polis Y.Ş. hakkında “kesin ve inandırıcı deliller elde edilmediği” iddiasıyla beraat kararı verdi. Karar birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı.

Kaynak: Demokrat haber

Editör: TE Bilişim