Gazete Emek- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30 Ocak 2016'da Diyarbakır Sur'da hayatını kaybeden Uzman Çavuş Selçuk Paker'in seccadesinde namaz kıldı. Soylu'nun bu fotoğrafı sosyal medya hesaplarından servis edildi. 

Ülkü Ocakları'nda yeni seçilen başkan eski başkanı vurdu


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eşiyle beraber iftarını 30 Ocak 2016'da Diyarbakır Sur'da hayatını kaybeden Uzman Çavuş Selçuk Paker'in annesi Sevgi Daşdemir’in evinde açtı.

İFTARA KATILDI


Bakan Soylu, iftarın ardından şehidin odasında, Paker’in seccadesinde namaz kılıp ona dua etti.

Demirtaş, HDP için önerdiği 3. ittifak modelinin detaylarını anlattı

Soylu'nun bu fotoğrafı sosyal medyadan paylaşıldı. Binlerce kişi bu fotoğrafı paylaşarak tepki gösterdi. Bu fotoğrafa ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bir açıklama yapılmadı.

Gelen bazı tepkiler şu şekilde:
 

“BEN ARTİST DEĞİLİM”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eşi ile birlikte iftar için gittikleri şehit Selçuk Paker’in odasında, seccadesiyle namaz kılarken çekilmiş fotoğrafı tartışma konusu oldu.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Muammer Bilgiç, şahsi Twitter hesabında, “Bir Müslüman’ın ‘benim namaz kılarken, Kur’an okurken fotoğrafımı çekin’ diyeceğine ihtimal vermiyorum. Diyelim ki öyle bir fotoğraf çekildi, ‘bunu servis edin’ diyeceğini de asla düşünmüyorum.” diyerek Soylu’nun namaz fotoğrafını eleştirdi.

Bilgiç’e cevap veren ilahiyatçı yazar Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu ise sonranda Müslüman olan ünlü Fransız düşünür ve yazar Roger Garaudy’in namazla ilgili bir anekdotunu aktardı.

Kırbaşoğlu, “Cezayir’de bir toplantıda Garaudy de vardır. Türkiye’den gelen bir gazeteci, hocamız Mehmet Said Hatiboğlu aracılığıyla sorar, ‘Garaudy’nin namaz kılarken bir fotoğrafını çekebilir miyiz?’ diye, cevap muhteşem: Ben artist değilim!” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Çağlar Cilara ise medyaya yansıyan namaz kılarken çekilmiş fotoğraf için, “Siyasetçilerin namaz kılarken, dua ederken çektirdikleri fotoğraflardan tiksiniyorum.” yorumunda bulundu.

Editör: TE Bilişim