Gazete Emek- Cumhuriyet Halk Partisi'nin gündeme getirip, il ve ilçe binalarına pankartlarını astığı "128 milyar dolar nerede" sorusu gündemdeki yerini koruyor. İktidar kanadından gelen farklı açıklamaların ardından bir açıklama da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan geldi.

Kavcıoğlu, döviz alım-satımlarının koordinasyon içerisinde yapılabilmesi için Şubat 2017'de Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzaladıklarını bildirdi. "Protokolle sağlıksız fiyat oluşumunun engellenmesine, döviz piyasalarındaki arz-talep dengesine ve likidite tesisine katkıda bulunuldu" ifadelerini kulanan Başkan Kavcıoğlu, "Söz konusu döviz işlemleri, işlem platformları üzerinden o günkü piyasa koşulları ve fiyatları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir" dedi.

İbrahim Kalın ile şarkı söylediği için tepki çeken Erkan Oğur: Ben solcu, devrimci bir insanım

“HERHANGİ BİR KESİME AYRICALIKLI DÖVİZ İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

"Herhangi bir kesime, banka veya firmaya ayrıcalıklı döviz işlemi gerçekleştirilmesi söz konusu değildir" diyen Kavcıoğlu, "Anılan platformlarda piyasa dinamiklerinden bağımsız, piyasa dışı fiyatlardan belirli taraflar seçilerek işlem yapılması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu'nun Diyarbakır'da çektirdiği fotoğraf sosyal medyada gündem oldu

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, "Bilanço varlık yükümlülük denkliği açısından bakıldığında, ortada kaybolmuş bir varlıktan bahsetmek mümkün değildir" derken "TCMB, görev ve sorumluluk alanlarındaki bilgi ve verileri uluslararası standartlar dahilinde son derece şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmaktadır" şeklinde devam etti.

Demirtaş, HDP için önerdiği 3. ittifak modelinin detaylarını anlattı

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim