Gazete Emek- Irak’ın güneyinde kamu hizmetlerinin yoksunluğu, elektrik kesintileri ve işsizliğe karşı başlayan eylemler başkent Bağdat’a yayıldı. Binlerce kişinin katıldığı eylemlere kolluk kuvvetleri gaz bombası ve tazyikli su ile saldırdı, kitlenin dağılması için yer yer havaya ateş açtı. Öte yandan eylemcilerin “Ne Şiilik ne Sünnilik, laiklik laiklik” sloganı atması dikkat çekti.


Irak’ta kamu hizmetlerinin yoksunluğu, elektrik kesintileri, su sıkıntısı, işsizlik ve konut sorunları nedeniyle 8 Temmuz’da güney kentlerinde başlayan protestolar başkent Bağdat’a yayıldı.

Bağdat’taki Tahrir Meydanı’nda dün (20 Temmuz) bir araya gelen binlerce kişi hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge’ye yürümek istedi. Bunun üzerine kolluk kuvvetleri gaz bombası ve tazyikli su ile eylemcilere saldırdı, kitlenin dağılması için yer yer havaya ateş açtı.


“Ne Şiilik ne Sünnilik, laiklik laiklik”

Kolluk kuvvetlerinin saldırısına rağmen gece geç saatlere kadar sokakları terk etmeyen Bağdatlıların “Ne Şiilik ne Sünnilik, laiklik laiklik” sloganı atması dikkat çekti.

Divaniye kentinde bir kişi öldü

Baghdad Post’un haberine göre, Irak Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Bağdat ve diğer kentlerdeki protestolarda bir kişinin hayatını kaybettiği ve en az 41 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Hayatını kaybeden kişinin, ülkenin güneyindeki Divaniye kentinde Bedir Örgütü’ne ait bir askeri üsse girmeye çalıştığı sırada açılan ateş sonucu öldüğü öne sürüldü.

Kaynak: Sendika Org

Editör: TE Bilişim