Gazete Emek - Aralarında Kürtlerin en büyük aşiretlerinden biri olan Celalî Aşireti'nin de olduğu ve Kürdistan Yurtsever Aşiretler İnisiyatifi'nde yer alan Jîrkî, Gewdan, Mamxuran, Alan, Şîdan, Şerefan, Ezdinan, Xelilan, Xaviştan, Mahmedpiran, Zêwkî, Hacan, Giravyan, Birûkî, Pinyanişî, Hesenan, Heyderan, Milli, Evdoyi, Şemsikî, Hemoyî, Bekirî, Marunisî, Goyî, Tayi, Spêrtî, Kiroyi, Sohran ve Xanî aşiretlerinden ortak açıklama geldi.

Ormanda bulunan kemiklerin DNA’sı Korhan Berzeg ile eşleşti Ormanda bulunan kemiklerin DNA’sı Korhan Berzeg ile eşleşti

'DEMOKRATİK TERCİHLERİ YOK SAYARAK...'

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre Kürdistan Yurtsever Aşiretler İnisiyatifi, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, "31 Mart yerel seçimlerinde başta Wan olmak üzere, birçok kentte büyük bir başarı elde edildi. Bu büyük başarının yanında ne yazık ki geçmiş seçimlerde olduğu gibi bazı aşiret liderleri, yine halkının yanında olmak yerine sistemin yanında olmayı seçti. Değerli yurtsever halkımız bilmelidir ki, bu yaklaşımlar Kürt halkının, hak mücadelesini sekteye uğratmakta ve birliğimize zarar vermekte. Bu şahıslar parti, parti dolaşarak adeta aşiret üyelerinin demokratik tercihlerini yok sayarak, onların oylarını o partilere satarak pirim elde etmeye çalıştılar. Bunu ne biz ne de hiçbir yurtsever unutmayacaktır ve unutmamalıdır. Bizler kimsenin marabası ve kölesi değiliz. Bizlerin her zaman tercihi ve duruşu haklı davamızın yanında dimdik durmak olacaktır" ifadelerini kullandı.

'KÜRDİSTAN DEĞERLERİNE İHANET EDİYORLAR' 

Aşiretlere çağrı yapılan açıklamada şunlara yer verildi: "Değerli halkımıza ve tüm aşiretlere çağrımızdır;  halkına, aşiretine ve öz değerlerine sahip çıkmayan, Kürt gençlerinin kanı üzerinden kendilerine prim kazanmaya çalışan, ihanet içinde bulunan her kim olursa olsun, tavrımız ve duruşumuz net olmalı. Sistemin sofrasında oturan rusipi, ağaların sofrasında oturmayın, zira onlar sitemin sofrasında bizim kanımız ve canımız üzerine çıkar elde etmeye çalışıyorlar. Kürdistan değerlerine ihanet ediyorlar. Ruspi, ağalar, kanaat önderleri ve iş insanlarına çağrımızdır, Kürt halkına düşmanlık yapanların sofrasına oturmayın, halkımızın değerleri etrafında kenetlenin ve hatalarınızdan geri dönün. Hiçbir şey yapamıyorsanız evinizde oturun ve kardeşinizin mücadelesini sekteye uğratmayın."

Editör: Bekir GÜNEŞ