Gazete Emek - Yerel seçimlere ve genel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, “Millet İttifakı artık yok” açıklamasında bulundu. Davutoğlu, "Üzülerek söylüyorum, Millet İttifakı dağılmış görünüyor. Bunu kabul etmek ve bununla yaşamak durumundayız" dedi.

"İktidarın tutumuna bakacağız"

Öte yandan Cumhur İttifakı'na kapılarının yerel seçim için kapalı olup olmadığı sorusuna yanıt veren Davutoğlu, "ehliyet, liyakat, ahlak, şahsiyet' kriterleri olduğunu söyledi ve şunları söyledi:

İktidarın tutumuna da bakacağız. Eski kabineyle, bugünkü kabine arasındaki farkı herkes görüyor, bir bakacağız. Ne yapıyorlar? Kimseye kapıyı kapatmayız, kimseye peşin destek vermeyiz.

"Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Türk milletinin nihai tecelligahı, iradesidir. Orada olan her milletvekili saygındır. Ne zamana kadar? Yanlış bir şey yapana kadar. Dolayısıyla şu an 1 Ekim'den itibaren orada Saadet-Gelecek grubu birlikte iktidarı en kararlı şekilde eleştireceğiz. Ama aynı zamanda her partiyle görüşmeler yapacağız.”

Editör: Bekir GÜNEŞ