Gazete Emek - AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde AKP Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan, adayları açıklamak üzere kürsüye geldi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Daha fazla kan dökerek, daha fazla can alarak abat olacaklarını zannedenler er ya da geç ilahi adaletle yüzleşecektir. Bu süreçte dünyadaki vicdan sahibi diğer ülkelerle birlikte zalimlerden hukuk önünde hesap sorulması için her türlü çabayı göstereceğiz.

İçimizdeki İsrail muhipleri rahatsız olsa da birileri istiyor diye biz kardeşlerimize sırtımızı asla dönmeyeceğiz. Suriye'de, Irak'ta, Kudüs'te ne işiniz var diyenlere aldırmadan Filistinli kardeşlerimizin yanında dimdik duracağız.

Bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 25 il belediye başkan adayımızı açıklamak üzere bir aradayız. Mahalli seçim sürecinin ilk tanıtım toplantısında adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. AK Parti ülkemizin istişare kültürünün en geniş uygulandığı tek siyasi teşekküldür. 

İstanbul, çöp-çukur-çamur diye tanımlanmıyor muydu? Çöpten, çukurdan, çamurdan İstanbul'umuzu nasıl temizlediysek şimdi de tüm Türkiye'de bu temizlik için yola çıktık. Yeniden İstanbul, yeniden AK Parti... Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazırız, kararlıyız.

"15 OCAK'TA SAHAYA İNECEĞİZ"

Muhalefetin ideolojik adayları nedeniyle hak ettikleri hizmetten mahrum kalan vatandaşlarımıza mecbur değilsin diyoruz. Hiçbir insanımızın beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur. Nerede yaşarsa yaşasın kimse hizmetsizliğe mahkum değildir. Keyfini değil kentini düşünen, bahane üreten değil hizmet üreten adaylarla halkımızın karşısına çıkıyoruz. 15 Ocak'ta seçim startını vereceğiz ve sahaya ineceğiz.

MUHALEFETİ HEDEF ALDI

Her biri 28 Şubat sürecindeki provokasyonların kötü birer kopyası niteliğindeki oyunlarla seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor. Mukaddes değerler doğrudan hedef alınıyor. Bunlar kendi yankı odalarından çıkıp içinde yaşadıkları toplumu tanımaya bile tenezzül etmezler.

Her şey değişiyor ama CHP ve şürekasının başrolü kimseye bırakmadığı toplum mühendisliği aynı kalıyor. Yine hayat tarzı, köken, inançlar ve semboller üzerinden pis bir oyun oynanmaktadır. 

Türkiye bu tuzağa düşmeyecek kadar demokrasisini geliştirmiş bir ülkedir. Yine de tedbiri elden bırakmadan bu çirkin senaryoyu izlemeyi ve yüzleri milletimize ifşa etmeyi sürdüreceğiz.

Riyad'dan size ekmek çıkmaz. Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak size bir şey kazandırmaz. Samimiyseniz bunu ülke genelinde yerli ve milli olarak ifade edin.

Meteoroloji’den sağanak uyarısı: Sel ve su baskınına dikkat Meteoroloji’den sağanak uyarısı: Sel ve su baskınına dikkat

İMAMOĞLU VE ÖZEL'İ HEDEF ALDI

CHP uzun bir süredir siyaseten iflas etmek durumdadur. Bu partinin emanetçi genel başkanı milleti tahrik ederek parti içi iktidar kavgasını unutturmaya, bundan başka bir işe yaramaz.

ÖZGÜR ÖZEL'İ ADINI 'ÖZGÜR EFENDİ' DİYE ANDI!

Özgür Efendinin genel başkanlık macerası daha başlamadın bitmeye yüz tuttu.

Özgür Efendi, siyasi ehliyetini almak istiyorsa bizimle uğraşmak yerine ağbabalarından kurtulsun.

İSTANBUL MESAJI

Geride bıraktığımız 5 senede şunu gördük. Yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz. İstanbul'a hizmet için önce bu şehre aşık olacaksın. Sonra kendinizi İstanbullulara adıyacaksınız. Diğer türlü geriye gitme, durma, çökme kaçınılmazdır.

BÜYÜKŞEHİR

Aydın: Mustafa Savaş

Balıkesir: Yücel Yılmaz

Bursa: Ali Nur Aktaş

Denizli: Osman Zolan

Erzurum: Mehmet Sekmen

Eskişehir: Nebi Hatipoğlu

İstanbul: Murat Kurum

Kocaeli: Tahir Büyükakın

Mardin: Veysi Şahin

Muğla: Aydın Ayaydın

Ordu: Mehmet Hilmi Güler

Samsun: Halit Doğan

İLLER

Artvin: Mehmet Kocatepe

Bayburt: Abdurrahman Polattimur

Bingöl: Erdal Arıkan

Bitlis: Nesrullah Tanğlay

Çanakkale: Jülide İskenderoğlu

Çankırı: Hüseyin Filiz

Düzce: Faruk Özlü

Edirne: Belgin İba

Elazığ: Şahin Şerifoğulları

Giresun: Aytekin Şenlikoğlu

Isparta: Şükrü Başdeğirmen

Kastamonu: Tahsin Babaş

Rize: Rahmi Metin

Sinop: Yakup Üçüncüoğlu

Tokat: Eyüp Eroğlu

Yalova: Mustafa Tutuk

Editör: Bekir GÜNEŞ