Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı evinde ziyaret etti. Ziyarette, Kılıçdaroğlu’na CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Baykal’ın eşi Olcay Baykal ve oğlu Aytaç Baykal eşlik etti. Kılıçdaroğlu, Baykal ve ailesinin yeni yılını kutladı.

Kılıçdaroğlu ve Baykal görüşmesinde; siyasi gündem başta olmak üzere İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki yargı kararı, İBB’ye yönelik “terör” soruşturması ele alındı.

BAYKAL VİZYON TOPLANTISINI DEĞERLENDİRDİ

Ayrıca CHP’nin İstanbul’da düzenlediği vizyon toplantısı da ziyarete konu olan gelişmelerden biri oldu. Baykal’ın, siyasetin bilime ihtiyacı olduğunu vurguladığı, bu ihtiyaç sebebiyle vizyon toplantısının önemli olduğunu vurguladığı öğrenildi. Baykal’ın üniversitelerin akademik ve mali yönden çökertildiğini söylediği ve beyin göçü nedeniyle Türkiye’nin önemli bir tahribata uğradığını ifade ettiği belirtildi. Baykal’ın “İktidarın, halkın sırtına yıktığı borcu bir kaynak olarak sunduğu ve geleceğe önemli bir borç mirası bıraktığı” değerlendirmesini yaptığı da ifade edildi.

Baykal’ın, CHP’nin Uludere katliamı ile ilgili gelişmeleri takibinin “Kürt sorununa sahip çıkılmasının en haklı ve meşru yolu olduğunu” söylediği aktarıldı.

“BEN DE GÖREV ALMAK İSTİYORUM”

Deniz Baykal’ın, CHP örgütlerinin seçimlerde dinamizm içinde, hırsla, heyecanla çalışmaları gerektiğini ifade ederek, “Seçim kampanyasında ben de görev almak istiyorum” dediği belirtildi.

Editör: TE Bilişim