Gazete Emek-İngiliz merkezli The Times, Türkiye'deki zenginlerin Londra'ya akın ettiğini yazdı. “Neden varlıklı Türkler, Londra’nın elit mahallelerinden ev alıyor” başlığı kullanılan haberde bu yıl kentte Türkiye'den alıcıların yoğunlaştığını yazdı.

Gazeteye konuşan bir emlakçılık şirketinin CEO’su olan Becky Fatem, “Genelde Orta Doğulu, Asyalı ve ABD’li yatırımcıları Londra’da görüyoruz fakat bu yıl bir ulus aşırı hareketliliğiyle diğerlerinden ayrıldı, o da Türkiye’den gelen alıcılar” dedi.

“Zengin olanlar paralarını Türkiye’den çıkarmaya çalışıyor”
Gazete, Londra’da yıllardır Türk, Kıbrıslı ve Kürt toplulukların Londra’nın kuzey ve güneydoğusunda birlikte yaşadığına dikkat çekerken, “Son 2-3 yıldır İstanbul’un zengin elitleri varlıklarını istikrarlı bir yerde tutmak için giderek artıyor” ifadesine yer verdi.

Melissa York imzalı haberde son dönemde Türk Lirası’nın değer kaybı yaşadığı ve enflasyonun arttığı belirtildi. Emlak şirketi Black Brick’in kurucusu Camilla Dell, “Şu an TL’nin değer kaybı dolayısıyla Türkler şu anda Londra’da kiralık ev bulabiliyor. Fakat zengin olanlar paralarını Türkiye’den çıkarmaya çalışıyor. Birçok Türk, Erdoğan görevde kaldıkça ekonominin de kötüleşeceğini düşünüyor” dedi.


Kaynak: Halktv 

Editör: Derya çelik