Gazete Emek - Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Altın Portakal Film Festivali'nde KHK'lıların mücadelesini anlatan "Kanun Hükmü" belgeselinin gösterimden çıkarılmasına tepki gösteren Yeşil Sol Partili Sırrı Süreyya Önder, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na 'utancı engelleme' çağrısında bulundu.

Yeşil Sol Parti milletvekili, senarist ve yönetmen Sırrı Süreyya Önder de festivalin sansür olarak nitelendirilen kararına, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

 Bakanlığı eleştiren Önder, sansüre karşı CHP’li Antalya Belediyesi ve festival organizatörlerinin tavrını da eleştirdi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulundu.

Önder, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün bir yıl önce yayınladığı, “Türkiye’de Sinema Sansürünün Tarihi Hakkında Film” başlıklı videosunu paylaşarak “Bir bakanlık hem böyle bir film yayınlayıp hem de sansürcülüğün şahikalarında geziyor. En hafifinden riyakarlık. Yüzyılın yüzsüzlüğü!” dedi.

Önder paylaşımında, Bakanlığın sansüre dair yayınladığı video kolajda, Atıf Yılmaz’ın yapımcılığını üstlendiği ve reji koltuğunda Behiç Ak’ın olduğu Yorgun Savaşçı filminden bir kesitin yer aldığını belirterek “Yorgun Savaşçı filminin cunta tarafından yakılmasına giden süreci ilk kimin başlattığını, yönetmenin ağzından dinleyince şaşıracaksınız.” sözleriyle, Bakanlığın sansür konusunda gösterdiği tavrı ikiyüzlü bulduğunu ifade etti.

Editör: Bekir GÜNEŞ