Gazete Emek- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yürütülen 'terör soruşturması'na yönelik basın açıklaması düzenledi.

 

 

Soylu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

 

“Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nde kaybettiği itibarı bizlere saldırarak, meseleleri demogoji yöntemiyle anlatmaya çalışarak bulmaya çalışanlar, bu itibarlarını tekrar kazanmaya çalışanlar boşuna çırpınış içerisinde. Bundan belli bir süre önce bu bahsedilen kişi, İmamoğlu bizatihi saygılarını sunarak beni aramıştır. 'Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi beni sevmiyor, ne olursunuz bana bu konuda yardımcı olur musunuz?' diye bir ricası olmuştur. Ama kanun ne gerekiyorsa biz onu yaparız, dedik ve onu da yaptık.”

 

 

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sabahleyin yaptığı açıklamada zaman zaman terlemiş hepiniz şahit oldunuz, sürekli sıkıntısından alnını silmek zorunda kalmış. Sürekli kendine ait kaybettiği itibarı, İstanbul'a ait kaybettiği itibarı, hizmet yapamadığı için kendi işiyle meşgul olabilecek bir konsantrasyon sahibi olamadığı için tarihin en başarısız Belediye Başkanı olarak nitelendirilen, istanbul'daki otobüslerini çalıştırmaktan yoksun, çöp toplamaktan yoksun. Geçen gün çöp toplamak dediğim için beni eleştirmiş herhalde kendi bütçesinden haberi yok. Böyle bir Belediye Başkanı elbette ki bütün bunları kapatabilmek için, hizmet açığını kapatabilmek için İstanbul'a ilgi açığını kapatabilmek için geçen gün karşı karşıya kalmış olduğu yargı kararından bulamadığı mağduriyeti bugün buradan bulmaya çalışacak.”

 

“Bu basın toplantısının ortaya koyduğu şudur: Bizim 9 aralık 2021 tarihinde dile getirdiğimiz ve soruşturmasına hemen başladığımız tüm iddianın aslında bu sabah ikrarını yapmıştır, kabul etmiştir. Terör örgütleri üyeleri buraya girmemiştir demiyor, demedi, zaten diyemezdi."

 

“Şunun bilinmesi lazım, biz bu soruşturmayı sadece İBB'de yapmadık. Tüm belediyelerde bu konunun üzerine gittik, gitmeye de devam ediyoruz.”

 

(Görevden alınan müfettiş heyetinin başkanlığına bir dönem AKP'den milletvekili adayı olan Arif Yıldırım’ın getirilmesi) “Arif Yıldırım başından beri bu ekibin içindedir, sonradan atanma gibi bir durum söz konusu değildir. Bu da yalandır, sadece ekibin en kıdemlisi olan mülkiye başmüfettişi bir rahatsızlık sebebiyle izmir'e gitmiş ve soruşturma diğer 7 arkadaşla beraber aynı şekilde devam etmiştir. Arif Bey tam 33 yıldır meslektedir.”

 

“Bu 505 kişi İmamoğlu döneminde alınmış. Bunların bizatihi işe girmelerine engel durum söz konusudur.”

 

“Bir soruşturma yok, üç soruşturma var.”

 

İMAMOĞLU'NDAN SOYLU'YA YANIT 

İmamoğlu ise bu sözlere Twitter'dan yanıt verdi: "Bakan Soylu “Saygılarımla” diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir YALAN! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. HODRİ MEYDAN."

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, soruşturmaya ilişkin bugün düzenlediği basın toplantısında Bakan Soylu için, "Devletin güvenliğinin emanet edildiği kişi daha burnunun ucundakini görmüyorsa devletimizin güvenlik zafiyeti var mıdır? Daha önce bu bakanın bir milli güvenlik sorunu olduğunu söylemiştim. Şimdi ortaya çıkan tablo devletimizin kıymetli valileri ve AK Parti siyasileri için ciddi bir tehlike olduğunu net olarak ortaya koymuştur. Bu kişiyi göreve getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Görev ihmalleri zincirinin de sorumlusu da doğal olarak odur. Sayın Cumhurbaşkanı ya ortaya koyduğumuz bu fotoğrafı yaratacağı kaosa razı geleceksiniz ya da İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan yüzünü kızartmayacak birini göreve atayacaksın. Artık aleni bir şekilde ortaya çıkmıştır ki Sayın Soylu olmamıştır. Olamamıştır. Olmamış bu adam net. İçişleri Bakanlığı kapasitesi yok. Onlarca kez AK Parti'yi hem de iktidarı rezil etmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

 

NE OLMUŞTU?

 

İçişleri Bakanlığı, İBB ve bağlı şirketlere yönelik “terör soruşturması” sonucunda, güvenlik soruşturması yapılmadan personel alımı ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştı.

 

Bakanlık yaptığı açıklamada "İBB'ye bağlı kuruluşlar ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer örgütlerle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler olduğunu" ifadelerini kullanmıştı.

 

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporu, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edilmişti. 


 
Editör: TE Bilişim