Gazete Emek- Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın, “9 bin TL’nin altında bir asgari ücret belirlenirse masada olmayız” açıklamasının ertesi günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işveren temsilcisi ve Çalışma Bakanıyla açıkladığı 8 bin 506 TL'li asgari ücrete dair konuştu. Kavlak "İçimize sinmedi" dedi.

 

 

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Eskişehir Şubesi Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Asgari ücretin 8 bin 506 lira olarak açıklanmasıyla ilgili konuşan Kavlak, rakamın içlerine sinmediğini söyledi.

 

Ajansların haberine göre, bu yıl komisyonda müzakereleri Türk-İş adına kendisinin yürüttüğünü belirten Kavlak, "Demiştim ki içimize sinen bir rakam olursa kararı imzalayacağız. Olmazsa, hiç kuşkunuz olmasın o masadan kalkacağız. İşte değerli arkadaşlarım, gelinen durumda o rakam bizim içimize sinmedi. Biz de işçi sınıfına, asgari ücretlilere, umutlarını bize bağlamış, alın terini bize emanet etmiş milyonların omuzumuza yüklediği sorumluluğa uyarak o masadan kalktık. Emekçilerin derdine derman olmayan, onları yoksullukla buluşturan böyle bir rakamın altına imza atmadık." ifadelerini kullandı.

 

Vergi düzenlemesi için çalışma yapacaklarını söyleyen Kavlak, "Ne gerekiyorsa yapacağız. Bunlar da yetmezse ne yapacağız biliyor musunuz? Sizi meydanlara çağıracağız" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının vergi ile ilgili işçilerin lehine bir çalışma yapılacağını söylediğini belirten Kavlak, "Biz bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz" demekle yetindi.

 

BAKAN, "SENDİKALAR '8 BİN LİRANIN ÇOK ÜZERİNE ÇIKMAYIN' DEDİLER" DEMİŞTİ

 

Pevrul Kavlak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Habertürk TV'de Kübra Par'la Açık ve Net programında asgari ücret görüşmeleri sırasında işçi sendikaları başkanlarının kendisine, "8 bin liranın çok üzerinde çıkmayın" dediği iddiasına ise yanıt vermedi.

 

Vedat Bilgin, "Ben bütün sendikalarla görüştüm. İşçi sendikaları başkanlarının taleplerini aldım. Bana gelen en önemli şey şu. Dediler ki; 'siz, 8 bin liranın ne kadar üzerinde asgari ücret verirseniz biz o kadar zor durumda kalırız' dediler. Çünkü 'bizim toplu sözleşmelerde aldığımız ücreti aşmanızı istemiyoruz, o zaman sendikalar fonksiyonsuz hale gelirler.' Bunu ilk defa söylüyorum, '8 binin çok üzerine çıkmayın' dediler." ifadelerini kullanmıştı. 


 
Editör: TE Bilişim