Gazete Emek - Van'da 15 gün süreyle gösteri, yürüyüş, oturma eylemi gibi her türlü eylem ve etkinliğie yasak getiren Van Valiliği, söz konusu protestolar için çevre il ve ilçelerden gelecek kişi ve grupların da kente ve ilçelere giriş-çıkışlarına izin verilmeyeceğini duyurdu. 

MGK toplantısında Suriye vurgusu: Terörle mücadeledeki gayretlerimiz Suriye’nin toprak bütünlüğü için MGK toplantısında Suriye vurgusu: Terörle mücadeledeki gayretlerimiz Suriye’nin toprak bütünlüğü için

AKP iktidarı Van Büyükşehir Belediyesi’ni yüzde 55 oyla kazanan DEM Parti’li Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkını yargı yoluyla elinden aldı. Zeydan’ın alması gereken mazbatanın 130 bin oy fark attığı AKP’li rakibi Abdullahat Arvas’a verilmesi YSK tarafından kararlaştırıldı.

DEM Parti MYK başta olmak üzere çok sayıda il ve ilçe örgütleri kararı 3 Nisan'da Van'da protesto etme kararı aldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'de Van'a gidilmesi için CHP heyeti görevlendirdi.

Bugün Van'da yapılacak protesto ve yürüyüşler öncesi Van Valiliği'nden yasak kararı geldi. Valilik, protesto ve yürüyüş amacı taşıdığı "muhtemel" kişilerin kent merkezi ile ilçe giriş çıkışlara izin verilmemesine karar verildiğini duyurdu. 

Editör: Bekir GÜNEŞ