Gazete Emek- 3 büyük kentte CHP fark atmış durumda. İşte ilk sonuçlar!

Size ilk aktaracağımız bilgilere göre gelen ilk sandık sonuçlarında bir parti İstanbul, Ankara ve İzmir'de açık ara önde gidiyor. Kritik kentlerin çoğunda bir partinin belediye başkan adayları önde.

"ŞOK EDİCİ SONUÇLAR"

CHP'li Gökhan Zeybekle Konuşan İsmail Küçükkaya Türkiye'nin sok edici sonuçlar alacağını duyurdu. Giresun, Kilis Uşak, Afyon, Manisa, Edirne, Zonguldak, Bartın... 8 ayrı merkez il ve ilkçe söyledi . Aralarında Trabzon ve Ordu gibi yerler de var."

61 milyondan fazla kayıtlı seçmenin olduğu Türkiye, bugün bir kez daha yerel seçimler için sandık başına gitti. Önümüzdeki 5 yılın yerel yönetimlerinin belirleneceği seçimlerde ülke genelinde yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullanıldı. Yurt genelinde oy verme işlemi saat 17.00'de bitti ve sayıma geçildi. YSK Başkanı Ahmet Yener, yayın yasağının kaldırıldığını açıkladı.

Yurttaşlar büyükşehirlerde; Büyükşehir Belediye başkan adaylığı, ilçe belediye başkan adaylığı, ilçe belediye meclis üyesi adaylığı, muhtarlık ve ihtiyar heyeti olmak üzere 4 farklı oy kullandı. 

İŞTE 3 BÜYÜKŞEHİRDE İLK SONUÇLAR!
ANKA:
Türkiye Geneli Açılan sandık sayısı: %23.81

İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu % 57,54
Murat Kurum %38.48

ANKARA

Mansur Yavaş %64.77

Turgut Altınok %30.91

İZMİR

İzmir Cemil Tugay %53.33

Hamza Dağ %37.96

ANADOLU AJANSI
Türkiye Geneli Açılan sandık sayısı : % 25.87

İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu %49.902

Murat Kurum %41.36

ANKARA

Mansur Yavaş %57.28

Turgut Altınok %35.33

İZMİR

Cemil Tugay %47.80

Hamza Dağ %37.27

Büyükşehir olmayan illerde ise; il belediye başkanlığı, il genel meclis üyeliği, ilçe belediye meclis üyeliği, muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy verildi. 

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde vahim tablo paylaşıldı; Türkiye 158. sırada 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde vahim tablo paylaşıldı; Türkiye 158. sırada

AKP'DE BÜYÜK KAYIP

Yayın yasağının kaldırılmasının ardından ilk sonuçlar gelmeye başladı.

İstanbul ve Ankara’da CHP açık ara farkla önde. İzmir’de de CHP’nin üstünlüğü sürüyor. Bursa ve Balıkesir’de de CHP’li adaylar AKP adaylarını geride bıraktı. Adana ve Mersin’de de sürpriz yok.

DİYARBAKIR'DA ERDOĞAN'IN ÇAĞRISI YANITSIZ KALDI

Diyarbakır'da DEM Parti'nin adayları Doğan Hatun ve Ayşe Serra Bucak, rakibi Mehmet Halis Bilden'den daha fazla oy oranına sahip. DEM adayı Bucak, ANKA verilerine göre, yüzde 67,0 ile yüzde 18,9 oy oranına sahip AKP adayı Bilden'i solladı. Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı seçmen buluşması yanıtsız kaldı.

Editör: Bekir GÜNEŞ