Gazete Emek- Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde 



 

 Bu yıl "Şimdi kazanma zamanı" şiarıyla gerçekleştirilecek Newroz kutlamalarının startı, Diyarbakır’daki Demir Otel'de açıklanacak deklarasyonla verilecek. (11.00) 



 

10 Ekim Katliamı'na ilişkin aylık yapılan anma, Ankara Tren Garı önünde yapılacak basın açıklamasıyla gerçekleştirilecek. (09.30)




 

Kobanê Davası'nın 10'uncu duruşması, Sincan Cezaevi Kampüsünde devam ederken, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve kadın örgütleri, kampüs önünde açıklama yapacak.(10.00) 



 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnaf ziyaretinde bulunacak, üye katılım törenine ve STK, muhtarlar, kanaat önderleri buluşmasına katılacak. (Diyarbakır/10.30/11.30/14.00)



 

 Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin gelişmeler 15. gününde takip ediliyor


 

 

 Tutuklu yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti, Diyarbakır’da adliye önünde; Van ve İzmir’de ise baro binalarında devam edecek. (13.00-16.00)



 

  Dicle Amed Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin SES Şube binasında açıklama yapacak. (14.00)



 

TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak. (Ankara/14.30)


 

TÜİK, ocak ayı iş gücü istatistikleri ile inşaat maliyet endeksini açıklayacak. (Ankara-10.00)


 

Avrupa Merkez Bankası, faiz kararını açıklayacak. (Frankfurt/15.45)


 

Türkiye'nin arabuluculuğu ile Antalya Diplomasi Forumu marjında Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı yapılacak. (Antalya/11.00)

 

Gazeteci Ahmet Kanbal hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava, Mardin 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (11.30)

 Eğitim Sen Amed Şubeleri, sendika binasında ekonomik kriz ve zamlara dair açıklama yapacak. (12.30)  



 

İleri Haber eski Genel Yayın Yönetmeni Doğan Ergün ve Sorumlu Müdürü İzel Sezer hakkında açılan hakaret davası İstanbul 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (13.30)


 

ETHA editörü Semiha Şahin ile muhabiri Pınar Gayıp’ın da aralarında bulunduğu dört kişi hakkında açılan dava, Çağlayan’da bulunan İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (09.00)




 

Editör: TE Bilişim