Gazete Emek- Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde; 

 

  Konya’da katledilen Dedeoğulları katliamına dair açılan dava, Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (9.00)  

  Anayasa Mahkemesi, HDP Kapatma Davası’nda ek delillere dair HDP’nin taleplerini değerlendirecek. (10.00-17.00) 

 Denizli T Tipi Cezaevi'nde bulunan 24 yaşındaki ağır hasta tutuklu Ekim Polat’ın tedavi hakkı için Annesi Songül İlker'in başlattığı oturma eylemi cezaevi önünde sürecek. (09.00-16.00) 

Hasta ve infazı yakılan tutuklular için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti, Diyarbakır ve İzmir’de devam edecek. (11.00-16.00) 

  

 Kürt gazeteci Musa Anter (Apê Musa), katledildiği Diyarbakır Cumhuriyet Mahallesi’nde anılacak. Mardin’in Nusaybin ilçesindeki mezar anması da HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla gerçekleşecek. (11.30-16.00)  

  

  Ankara Kadın Platformu, İran’da saçı göründüğü için katledilen Mahsa Amini için Mülkiyeliler Birliği’nde basın toplantısı düzenleyecek. (12.30) 

  

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşme talep eden 22 ülkeden 350 avukat, online basın toplantısı düzenleyerek. (13.30)   

  

  HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Diyarbakır'daki sivil toplum örgütleri temsilcileriyle Mitannia Regency Otel'de bir araya gelecek. (15.00) 

  

 HDP, milletvekillerin katılımıyla Muğla'nın Bodrum, Aydın'ın Efeler ilçesinde halk buluşmaları gerçekleştirecek. (17.00-18.00) 

  

  HDP Gençlik Meclisi tarafından 3’üncüsü düzenlenen Geleneksel Kemal Kurkut Futbol Turnuvası’nın finali Silopi Belediyesi Spor Tesisleri’nde oynanacak. Etkinliğe HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da katılacak. (20.00)

 

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu'nda BM'nin 77’nci Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitap edecek. (New York) 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gazi Meslek Teknik Anadolu Lisesi Temel Atma Töreni'ne katılacak, partisinin milletvekilleriyle grup toplantısında bir araya gelecek, esnaf ziyaretinde bulunacak. (Elazığ/11.30/13.30/16.30) 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Pursaklar ve Keçiören ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulunacak. (Ankara/14.00/15.50) 

 

 TÜİK, ağustos ayı yurt dışı üretici fiyat endeksini açıklayacak.  

(Ankara/10.00) 

 

 Hazine ve Maliye Bakanlığı 13 ay ve 10 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek. (Ankara) 

 

 BM 77. Genel Kurulu görüşmeleri, dünya liderlerinin katılımıyla başlayacak. (New York) 

 

   UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta 22 Eylül Perşembe günü İstanbul'da Lüksemburg'u konuk edecek A Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde sürdürecek. (İstanbul/11.00)

Editör: TE Bilişim