Gazete Emek-Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın C Kapısı önündeki polis noktasında iki DHKP/C'li ile polis arasında yaşanan çatışmaya dair açıklamalarda bulundu.

Tunç, ikisi polis üç kişinin öldüğü saldırıyla ilgili, "Şu anda 34 gözaltı var. Soruşturma beş cumhuriyet savcısı ve bir başsavcıvekili koordinasyonunda devam ediyor" dedi. Tunç ayrıca söz konusu saldırı ile Savcı Kiraz saldırısı arasında bir bağlantı tespit edilemediğini aktardı.

Soruşturma kapsamında bir başsavcıvekili ve 5 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini söyleyen Tunç, saldırı düzenleyen üç kişiden ikisinin öldürüldüğü, birinin yaralı yakalandığını açıkladı.

'YARALI OLAN VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIK DURUMU İYİ'

Tunç şöyle konuştu:

"Polislerin GBT kontrolü sırasında terörist oldukları anlaşılınca kaçmak istiyorlar. Polislerimizle girilen çatışma neticesinde iki terörist etkisiz hale getiriliyor. 4 vatandaşımızdan birisi hastanede vefat etti. Yaralanan 3 polisimiz ve yaralı olan vatandaşlarımızın sağlık durumu iyi. Bir başsavcı ve 5 savcı soruşturmayı yürütüyor, 34 gözaltı var."

'ABLASININ DA YARGILAMASI SÜRÜYOR'

Bakan Tunç ayrıca, "İki teröristle ilgili suç kaydı ile ilgili incelemeler devam ediyor. 2004 yılında ceza alan birisi. 15 yıldan sonra cezası biten birisi. Kadın teröristin davası Yargıtay'da sürüyor. 4 yıl 2 ay tutuklu kalan birisi. Ablasının da yargılaması sürüyor” ifadelerini kullandı.

AKP, ‘taklacı’ meclis üyesi hakkında soruşturma başlattı AKP, ‘taklacı’ meclis üyesi hakkında soruşturma başlattı





 

Editör: Derya çelik