Gazete Emek-DEM Parti'ye Mardin Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan Ahmet Türk, ön seçimde yüzde 49 oy alarak diğer aday adaylarına fark attı. Ancak yüzde 50+1 barajını geçemediği için ön seçim 2'nci tura kaldı. Bunun üzerine ikinci tur seçimlerden çekilme ve aktif siyaseti bırakma kararı alan Ahmet Türk Artı Gerçek'ten İrfan Aktan'a kararının gerekçelerini anlattı.

İrfan Aktan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Bunun üzerine dün (14 Ocak) Ahmet Türk’ü arayıp aktif siyasetten hakikaten çekilip çekilmediğini sordum. Ahmet Türk’ün yanıtı şöyle:

“Bazı arkadaşlar aktif siyaseti bıraktığım yönündeki açıklamamı çok sert buluyor. Benim yaşım belli; daha ne kadar aktif olabilirim, bilemiyorum. Ama tabii ki partiliyim, partimde kalmaya devam edeceğim. Kırk yılı aşkın süredir bu mücadelenin içindeyim ve bu mücadeleyi de bırakmış değilim.”

DEM Parti, AKP’nin bıraktığı borcu billboardlara astı DEM Parti, AKP’nin bıraktığı borcu billboardlara astı

Ahmet Türk’e neden ön seçimin ikinci turuna girmediğini sorduğumda ise, ön seçimin çok mühim bir deneyim olduğunu ama yüzde 50+1 kriterini zorlama bulduğunu söylüyor:

“Sekiz kişinin girdiği bir seçimden yüzde 50+1 oy alınması nasıl mümkün olabilir ki! Niye iki tur yapıyoruz, anlamış değilim. Tamam, herkes ön seçime girer, en fazla oyu alan aday olur, akla uygun yöntem budur.”

Ahmet Türk 13 Ocak’ta diğer bölgelerdeki ön seçim sonuçlarını da hatırlatıyor ve ekliyor:

“Dikkat et, hiçbir yerden ilk turda kimse yüzde 50+1 alamadı. İkinci turun bazı yerlerde yıpratıcı sonuçları olabileceği görülmeliydi. Ben bunu partideki arkadaşlara daha önce de söylemiştim.”

Kendisinden sonraki aday adayı 700 oy alırken, Türk’ün aldığı delege oyu ise 2539. Dolayısıyla Türk şöyle diyor: “Böyle bir tablo karşısında birbirimizle yarışmak bana çok gerekli gelmiyor. Açıkçası artık yoruldum ama şimdi dört bir yandan arkadaşlar geliyor, ağlayanlar var, bırakamazsın diyen var; hakikaten çok zor duruma düştüm…” 




 

Kaynak:  Duvar

Editör: Derya çelik