Gazete Emek- Işıkçılar Cemaati yayın organı ve yandaş Türkiye Gazetesi yazarlarından Osman Ünlü “zalim olan hükümete de isyan etmek günahtır” fetvası verdi.

Türkiye Gazetesi’ndeki köşesinde sorulara yanıt veren Ünlü bugünkü “Müslüman İsyan etmez, fitne çıkarmaz” başlıklı yazısında “Seyyid Kutb’un, Cihân Sulhu kitabında “Müslümanlar ihtilalci olur. Zulüm, haksızlık yapan hükûmete karşı ihtilal yapar” deniliyor. Bu söz doğru mudur?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Bu söz, İslam âlimlerinin bildirdiklerine uymamaktadır. Müslümanlar ihtilal yapmaz, fitne ve fesat çıkarmaz. Zalim olan hükûmete de isyan etmek günahtır. Kanunlara, emirlere karşı gelmek, cihad olmaz, fitne çıkarmak olur. Seyyid Kutb, Mevdûdî ve bunlara aldananlar, Hac suresinin 39. âyetine yanlış mana verdikleri için, bu felakete düşmüşlerdir.”

 “Müslümanlar ihtilal yapmaz. Fakat, zulme, haksızlığa da teslim olmaz. Meşru yollardan hakkını arar. Hükûmetin meşru emirlerine uymak, her Müslümana vaciptir. Hiç kimsenin haram olan emirleri yapılmaz. Fakat, buna isyan edilmez, fitne çıkarılmaz. Zalimlerle münakaşa etmemelidir. Zira fitne çıkarmak, Müslümanların ezilmelerine sebep olmak haramdır.”

Kaynak: Yolculuk 

Editör: TE Bilişim