Gazete Emek - Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yüzde 50+1 sistemini eleştiren AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin ardından sisteme sahip çıkmasının AKP içinde nasıl yankılandığını yazdı.

Nuray Babacan'ın aktardığına göre 'AKP koridorlarında' yapılan yorumlarda, Bahçeli’nin bu yaklaşımının beklendiği söyleniyordu. Öte yandan AKP'de sayısı az olmayan bir kesim, Cumhur İttifakı çatısı altındaki bazı küçük partilerin TBMM'ye taşınmasından rahatsız. 

İçişleri Bakanı 1 Mayıs için Taksim’e izin vermeyeceklerini açıkladı İçişleri Bakanı 1 Mayıs için Taksim’e izin vermeyeceklerini açıkladı

HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi gibi partilerin etki alanlarının artırılmasının yanlış olduğunu düşünen bazı AKP'li yetkililer, "Büyük partilerin küçük partilere mahkum olacağını söylemiştik. HÜDAPAR ve Yeniden Refah gibi partileri TBMM’ye taşımak ve etki alanlarını arttırmak yanlıştı. Yerel seçimlerde özellikle taşra kentlerinde bu partileri dikkate almak zorunda kalıyoruz" yorumlarını yapıyor. 

Editör: Bekir GÜNEŞ