Gazete Emek - Yerel seçimler yaklaşırken İstanbul'da adaylık tartışmaları da hız kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, adaylık sinyali verirken; AKP cephesinde ise İstanbul için konuşulan isim AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe.

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, ''Türkiye’de Kürtlerin en büyük partisi AK Parti'dir'' diyen İl Başkanı Kabaktepe, ''Kürtlerin gerek var olan taleplerinin çözümlenmesi, gerek yeni talepleri noktasında çalışmaya devam edeceğiz'' ifadesini kullandı.

BİZİM DE YANLIŞ YAPTIĞIMIZ ŞEYLER VAR'

Türkiye’de bireysel özgürlükler anlamında AKP'nin eksikleri olduğunu belirten Kabaktepe, ''Bizim de eksik yaptığımız, yanlış yaptığımız şeyler vardır. Hiçbir siyasi parti, figür her şeyi doğru yapmaz. İnsanız. Siyasi tarihimize baktığımızda en büyük devrimleri yapan biziz. Eksikler olabilir. Yeni talepler de olabilir. Kürtlerin olur, Türklerin olur, sosyal grupların talepleri olur'' dedi.

Kendini 'komünist tarafım da var' diye anlatan Kabaktepe, ''Ben Fatsalıyım. Biz 12 Eylül öncesinin meşhur kentiydik. Komünist tarafım da var. Karadenizliyim ama Trabzon’dan çok Diyarbakır’ı bilirim'' ifadelerini kullandı.

Editör: Bekir GÜNEŞ