Gazete Emek-Millet İttifakı bileşenlerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Manisa mitinginde yurttaşlarla bir araya geldi.

İlk olarak kürsüye çıkan ABB Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş,"İktidar yöneticilerinin çoğu 20 yıl önce neredeydi, şimdi nasıl yaşıyorlar? Aynı yaşantı vatandaşta var mı?" dedi.

Yavaş'tan sonra kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Millet İttifakı'nı hedef aldığı açıklamasına yanıt verdi. Akşener, "Muhteremler kafa gitti kafa, işte böyle saçma sapan konuşmalarla bu ülkede Sinan Ateş katledildi. Buna yuh!" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, millet ittifakını hedef aldığı açıklamasında “Bu hainler alsalar alsalar ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar” demişti.

Yavaş'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde: 

"Hep bana hep bana diye diye memleket bitiyor! Milleti ahlaksız görüp ahlaksızlık taslamaya başladılar. Bir de ahlak dersi veriyorlar.

Toplumun yüzde 55'ini 60'ını terörist yapmayı nasıl başardınız? Hiçbir sözü kabul etmiyoruz ama aynı sözlerle hitap etmiyoruz. 'Rakibinize benzerseniz kaybedersiniz.' Onlar gibi olmayacağız!

Okullar, camiler siyasete alet edildi. Cenneti vaat ediyoruz dediler, hepimize cehennemi yaşatıyorlar. İktidar yöneticilerinin çoğu 20 yıl önce neredeydi, şimdi nasıl yaşıyorlar? Aynı yaşantı vatandaşta var mı? Siz bu dünya malına esir olmuşsunuz; bu dünyayı da öbür dünyayı da kaybetmişsiniz. Servetinizi inandığınız dava için kullansaydınız bugün bu kadar fakirlik olmazdı!"

MERAL AKŞENER: BU ÜLKEDE SİNAN ATEŞ KATLEDİLDİ, BUNA YUH! 

Mansur Yavaş'tan sonra kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in konuşmalarından satır başları şöyle:

"Elbette sizin helal oylarınızla ben başbakan olacağım. Çünkü millet velinimettir.

Millet patrondur. Dolayısıyla siz isterseniz bir oy Kemal’e bir oy Meral’e verilirse 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ben de Başbakan olacağım demektir. “Başbakan Meral” tezahüratı birilerinin sinir sistemini laçka etti, vallahi Zanax kurtarmaz öyle vaziyette!

Biri çıktı dedi ki, çok komikler ya, biz kazanırsak FETÖ kazanacakmış. Ben 8 sene Meclis yönettim. FETÖ kazanır diyen abi girişir övmeye FETÖ’yü, saygılarını gönderir.  Ne ara o cıvık cıvıklıkta sen FETÖ düşmanı oldun muhterem?

Bir kere güleceksiniz yeteri kadar yoruldunuz. Ben bunları tekrar ediyorum inan Cem Yılmaz hava gazı kalır, çok severim kendisini ama bunların söylediklerinin yanında ciddi söylüyorum o bile bulamıyor bunları.

Burası kazanırsa biz şampanya patlacakmışız. O abiler kazanırsa tertemiz alınları seccadeye değecekmiş. Soru şu, haram yiyen, kul hakkına el uzatan, 6 yaşındaki kızları evlendiren, çocuklara tecavüz edilen, taciz edilen bir dönemde, kadınlar öldürüldüğünde, kıyafeti şöyle, şurada neden bulundun denilen bir dönemde, tek bir yüzükle başlayıp gemiciklerin dibine vurulmuş ülkede, kul hakkına uzatılmış bir dönemde senin alnının neresi temiz, kapkara alınlarınız kapkara!

Asayişimizden sorumlu adam erkek erkeğe evliliğe taktı. Fantezide sınır yok; erkeklerle hayvanların evliliğini de serbest bırakacakmışız. Psikiyatristler tedavi etmeli. Hiçbirinin cezai ehliyeti kalmadı, şu anda ülkeyi yönetecek durumda değiller!

Böyle bir rezilliklerle dolu bir seçime ilk defa gidiyoruz. Sonra Recep Bey devreye girdi. Ne bereketli kadınım. Beni Gabar’a, sayın Kılıçdaroğlu’nu Cudi’ye gömecekti. Gabar’da mezar kazılırken petrol bulundu acaba Cudi’de ne bulacaklar?

Küçük ortak ondan geri kalır mı o da hepimizi gömdü, sonra dedi ki bunların vücutlarına birer mermi. Muhteremler kafa gitti kafa, işte böyle saçma sapan konuşmalarla bu ülkede Sinan Ateş katledildi. Buna yuh!

Haram yiyen, kul hakkına el uzatan, 6 yaşındaki kızları evlendiren, çocuklara tecavüz eden, tacizde bulunulan bir dönemde kadınlar öldürüldüğünde, kıyafeti şöyle bilmem neresi böyle denilen bir dönemde, 82 puan alıp atanamayıp, AK Parti'de dayısı olanların atandığı ülkede, kul hakkına el uzatılmış bir dönemde. Senin alnının neresi tertemiz, kapkara alınlarınız. Kapkara.

Şimdi biz kazanırsak erkekler erkeklerle evlencecekmiş. Fantezide sınır yok. Erkeklerle hayvanların evliliğini de serbest bırakacakmışız. Psikiyatrisler bunları tedavi etmeli. Cezai ehliyetleri kalmadı. Ülkeyi yönetecek durumda değiller. 

Sinan Ateş'in azmettiricileri bulunacak, hesap sorulacak! Hem de nasıl hesap!

Yeşildağ ailesi Erdoğan ailesinin çok yakınıdır, ben biliyorum. Abileri, Sayın Erdoğan hapse girdiği zaman, başına iş gelir diye onunla birlikte hapse giren bir arkadaş.

Ali Yeşildağ bir açıklama yaptı. Antalya Havalimanı. 3 milyar Euro'ya bir kankaya veriliyor. Bu bir satış. Buna karşılık bşka bir firma 5 milyar Euro veriyor. Ama onun dosyasından evrak çalınıyor. 3 milyar Euro verene veriliyor.

Ali Yeşildağ'ın dediğine göre o 1 milyarcık Tayyip Abi tarafından alındı. Bu ülkenin cumhurbaşkanı bu ülkenin parasının senin cebine atıldığına dair iddia var.

Böyle bir iddianın doğru olmadığını anlatsana milletimize."


Kaynak: Birgün 

Editör: Derya çelik