Gazete Emek - Özgür Özel, "ittifak" kelimesinin çok yorulduğunu yerel seçimde "iş birliği" konusunda yeniden bir değerlendirme yapıp yapmayacaklarını ilettiklerini belirtirken; Akşener, "Hiç değilse bazı yerlerde iş birliği yapabilir miyiz" sorusunu Genel İdare Kurulu'muza (GİK) soracağız." açıklamasını yaptı. 

CHP’de genel başkanlık koltuğuna oturan ve ittifak kapısını kapatmayan Özgür Özel ile sıklıkla seçimlere tek gireceklerini belirterek ittifak kapılarını kapatan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İyi Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

İki lider görüşmenin ardından kameralar karşısına geçerek açıklama yaptı. 

Özel'in açıklamaları şöyle: 

"Yaptığımız görüşmede çok iyi değerlendirmeler yaptık. İyi Parti'nin Genel İdare Kurulu (GİK) kararıyla alınmış kararları vardı. Biz bu karara saygılı olduğumuzu bir yerel seçimlerde ittifak kelimesi yorulduğunu daha önce söylemiştim Genel Başkan'a yeniden söyledim. ittifak kelimesi kalabalıkları, uzun süren toplantıları çağrıştırıyor. Yerel seçim, ikili işbirliklerini gerektiriyor. İşbirliğinde olup olamayacağımızı, kararı yeniden gözden geçirilip geçirilmeyeceğini, birlikte çalışılıp çalışmayacağımızı sorduk. Sayın genel başkanımızdan bir yanıt aldık. Ben sözü kendisine bırakıyorum."

Pazartesi GİK toplanacak

Akşener de şu ifadeleri kullandı: 

"Bizim, 81 ilde tek başımıza seçime girme kararımız var. O konuyu 'Tekrar bizim iki siyasi parti olarak hiç değilse bazı yerlerde birlikte iş birliği yapabilir miyiz sorusunu, Genel İdare Kurulu'na tekrar götürebilir misiniz?' görüşmedeki soru buydu özetle. Arkadaşlarımızla onların yanında da konuştuk. Pazartesi biz doğal olarak GİK'İ toplayacaktık zaten. Orada bu soruyu Genel İdare Kurulu'muza soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek göreceğiz."

İyi Parti Genel Merkezi'nde yapılan görüşmede Özel’e, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek, Gül Çiftçi ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın eşlik etti.

Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Medyadan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, görüşmeyi bir ittifak görüşmesi olarak tanımlamanın doğru olmayacağını söyledi. Bulut, “Bu görüşmeyi bir ittifak, bir işbirliği görüşmesi olarak görmek doğru olmaz. Bu görüşmenin nereye evrileceği genel başkanların toplantı sonrası yapacağı açıklamaya bağlı” ifadelerini kullandı.

Özel, T24'e verdiği söyleşide, "Meral Hanım aramazsa ben ararım" demişti

İmamoğlu: Demirtaş’ı, Ahmet Türk’ü mahkum ettirmek bu ülkeye bir şey kazandırmaz İmamoğlu: Demirtaş’ı, Ahmet Türk’ü mahkum ettirmek bu ülkeye bir şey kazandırmaz

Genel Başkan seçildiği hafta CHP Genel Merkezi’ndeki makamında T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu, T24 yazarı Tolga Şardan ve T24 muhabiri Eray Görgülü’nün sorularını yanıtlayan Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüşme ile ilgili, "Meral Hanım talep ederse olabilir. Meral Hanım’dan bir talep gelmezse biz de bir telefon açıp nasıl yapalım diye sorabiliriz” diyerek, şöyle demişti:

İYİ Parti bu konuya yapıcı yaklaşırsa ki ben Meral Hanım’la aramdaki kişisel hukukun buna katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kendisini daha önce 'Genel Başkanım' diye aradığımda, bana ‘Abla’ dememi söylerdi. 'Hayırlı olsun' demek için aradı. O beni ‘Genel Başkanım’ diye aradığında da ‘Şimdi nasıl olacak?’ dedim, gülüştük. Yani aramızdaki abla-kardeş hukukunun da partilerin arasında erimesi gereken buzlar varsa onların erimesine imkân tanıyabileceğini düşünüyorum. Takdir sayın Genel Başkan'ın, ayrı bir karar alırlarsa ona da saygılı oluruz. Kimse bizle ittifak yapmak zorunda değil ama ben bir şekilde bütün Türkiye’de; bütün seçim bölgelerinde değil ama tek başına kazanamadığımız yerlerde kaybettirmenin seçmene de partilerimize de Türkiye’ye de kaybettirmek olacağını ve izah etmekte güçlük çekeceğimizi düşünüyorum. Eğer onlar da uygun görürse yapıcı bir süreci başlatacağız.”

Editör: Bekir GÜNEŞ