Gazete Emek- Ankara'daki iktidarı eleştiren Avrupa'da yaşayan Türkiye kökenli gazeteci ve activist tehdit, küfür ve fiziki saldırılara maruz kaldığı bildiriliyor. Önce Berlin'de yaşayan Artı TV programcısı gazeteci Erk Acarer, ikamet ettiği apartmanın avlusunda bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradı. Şimdi ise Köln'de yaşayan televizyon yapımcısı Celal Başlangıç, evine gelen polisler tarafından uyarıldı. Başlangıç'a isminin bir kara listede yer aldığı bildirildi.

Köln Radyosu ekibinden Ceyhun Kara yaşananları değerlendirdi. Kara, sosyal medyada infaz edilecek kişiler diye listelerin paylaşıldığını belirterek Celal Başlangıç'tan aldığı bilgileri şu şekilde paylaştı:

Zincir markette kadına ‘orkid var’ diyen kasiyer saldırıya uğradı

"43 kişilik bir liste geldi infaz edilecek listeler diye. Daha sonra ise 21 kişinin adı açıklandı. Celal Başlangıç polislerin kendi isminin de o listede yer aldığını belirtti. Bu dosyada Erdoğan karşıtlarının isimlerinin olduğu ifade edildi. Sonra polisler toplam 55 kişilik bir listenin olduğunu vurguladı. Bu kişileri tek tek polisler uyarıyor. Polisler bu listeleri gazetecilerle de paylaşmıyor. 

"ERDOĞAN'IN ALMANYA'YA UZANAN KOLU"

Celal Başlangıç da avukat tutarak bu listelere ulaşmaya çalışıyor. Almanya basını ise Erdoğan'ın Almanya'ya uzanan kolu olarak belirtiliyor. Deniz Yücel ise Erdoğan'ın korku rejimi çoktan Almanya'ya ulaştı diye haber yaptı. Celal Başlangıç, "İktidar son 5 yıldır bir ilizyonla devamını sağlıyor.

VİDEO- Afyon'da Kürtçe konuşan tarım işçilerine ırkçı saldırı: 7 yaralı

Bizim gibi yurtdışından yayın yapan basın kuruluşları bu ilizyonu bozuyor ve Erdoğan'ın hedefi haline geliyor."  

Editör: TE Bilişim