Gazete Emek- Ankara Altındağ’da Suriyeliler’e yönelik ırkçı saldırıları takip eden Gazeteci Büşra Taşkıran yaşananları anlattı. Mahalle sakinlerinin olaylara karışmadığını daha çok dışarıdan gelen farklı plakalı araçların olduğunu belirten Taşkıran şunları paylaştı sosyal medya hesabından: 

Tüm gece Altındağ'da olayları takip ettik. Işıkları yanmayan yoksul evlerin taşlandığına şahit olduk. Kalabalık, mahallenin sakinleri miydi? İşte bundan emin değilim. Çokça farklı illere ait plaka vardı. Ve konvoyların mahalleye girişini uzaktan görebildik.

Ankara’da Suriyeliler’in ev ve iş yerlerine yapılan saldırıya ilişkin 76 kişi gözaltına alındı

Arabaları gasp edenler yaşları 17 var veya yoktu. Görüntü almamızdan oldukça rahatsız oldular. Evleri taşlayan bir saldırgan ise görüntü aldığımı farkettiginde telefonumu kırmak ile tehdit etti.

Sokak aralarında dolaşırken mahalle sakinlerinin olaylara karışmadığını farkettim. Evlerinin önünde oturmuş olaylara müdahale etmiyorlar ama dahilde olmuyordı.

Kılıçdaroğlu, Van'da Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ı sordu

Balkonda oturan bir beyefendi,"Burada bir kaos yaratmak isteniyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

Gasp edilen bir arabanın başında motoru kim? aküyü kim? alacak hesabı edenlere ne denir bilmiyorum ama ben çok üzüldüm bunu duyduğuma...

Muazzez Ersoy, TRT canlı yayınında isyan etti: Artık yeter, burama kadar geldi

Evleri taşlanan ailelerin oturduğu apartmanlar suskun ve karanlığa bürünmüş, camları darma duman, kapılarının önünde sürekli küfreden ve tehdit eden içmiş kafası güzel bir çok kişi. Köşe başlarında ise polis...

Altındağ'da bir genç öldü evet ve o genç ile birlikte şimdi insanlık ölüyor.

Editör: TE Bilişim