Gazete Emek - Saffet Sancaklı, Bahçeli'nin çağrısıyla MHP'ye geri döndü. Sancaklı'nın partiye dönüşü ile MHP'nin TBMM'deki vekil sayısı yeniden 50 oldu.

Ne olmuştu?

Sancaklı, yerel seçim döneminde, “Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler. Cumhur İttifakı, Kocaeli’de en az 4-5 belediyeyi kaybeder” açıklamasını yapmıştı. Bahçeli de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray formalarını giyen Sancaklı’ya tepki göstererek, “Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir!” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan: İsrail'le ticaret başta olmak üzere ilişkilerimizi kestik kesiyoruz Erdoğan: İsrail'le ticaret başta olmak üzere ilişkilerimizi kestik kesiyoruz

Tüm bu yaşananların üzerine Bahçeli, Sancaklı'nın istifasını istemiş, Sancaklı da sosyal medya hesabından, "Mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden; yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakını ve Partimizi her türlü tezvirat ve spekülasyondan uzak tutmak gayesiyle, Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifa ediyorum" yazarak istifa ettiğini açıklamıştı.

Editör: Bekir GÜNEŞ