Gazete Emek-Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, seçim sonuçlarını değerlendirmek ve önümüzdeki dönem mücadele hattını belirlemek için toplanan Parti Meclisi toplantısının açılışında konuştu. Seçim stratejilerinin başarılı olduğunu anlatan Bakırhan, “Kürt halkı 31 Mart’ta iradesine sahip çıktı. Kayyum anlayışını ve kayyumları göndermiştir, partisine oy vermiştir, partisinin yanında durmuştur. Bölge halkı ranta, yıkıma, talana hayır demiştir. Her türlü hileye ve yalana karşı, rüşvete karşı DEM Parti çatısı altında bir araya gelerek tekrar belediyeleri kazanmıştır” dedi.  DEM Parti’nin yeni dönem perspektifinin çok net olduğunu, örgütlenme ve genişleme çalışmaları yürüteceklerini söyledi. Bakırhan, “Bu seçimlerde önemli bir fırsat elimize geçti. Seçim sonuçlarında ortaya çıkan bu zemini, demokratik ittifakları büyüterek sonuca ulaştıracağız. Kürt halkı, inkar, düşmanlık, zulüm, kayyum ve kıyım politikalarına ‘hayır’ diyerek sandığa gömmüştür. Kendilerini kutluyoruz. Kürt sorununun demokratik çözümü konusunda iradesini bir daha güçlü bir şekilde ortaya koymuştur. Türkiye halkları sandıkta söz birliği etmiştir” ifadelerini kullandı.

“KÜRT HALKININ İRADESİNİ TANIMA ZAMANI GELMİŞTİR”
31 Mart’ta Kürt halkı ve Türkiye halklarının birçok mesaj verdiğini vurgulayan Bakırhan; “Üç temel mesajının altını çizerek sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk mesaj Kürt halkının mesajıdır. Kürt halkı inkâr düşmanlık, zulüm, kayyım ve kıyım politikalarına hayır diyerek bu politikaları sandığa gömmüştür. Kendilerini kutluyoruz. Kürt sorunun demokratik çözümü konusunda iradesini bir kez daha güçlü bir şekilde ortaya koymuştur.

Erdoğan ve Özel görüşmesi sona erdi Erdoğan ve Özel görüşmesi sona erdi

İkinci mesaj daha fazla demokrasi mesajı olmuştur. Türkiye halkları sandıkta söz birliği etmiştir bu sözün adı da ruhu da daha fazla demokrasi olmuştur.”
"DEMOKRATİK ANAYASA”
Kürt meselesi; Alevi meselesi, eşitlik ve adalet sorunlarının çözümünun demokratik bir anayasa olduğunun altını çizen Bakırhan şöyle devam etti; “Demokratik anayasa için son yaptığımız kurultayda, demokratik anayasa hareketi başlattığımızı ifade etmiştik.  Mutfakta çok ciddi çok değerli kıymetli çalışmalarımız var. Önümüzdeki günlerde bu tartışmalar sonucunda demokratik anayasa çalışmalarını Türkiye’nin dört bir yanına yayarak, Türkiye halklarıyla buluşup konuşacağımızı, bu meseleyi onlarla tartışacağımızı belirtmek istiyorum.”
"ÜÇÜNCÜ YOL SANDIKTA YOKSULLUĞA HAYIR DEMİŞTİR"
Üçünü Yol’un verdiği bir diğer mesajın da açlığa ve yoksulluğa sandıkta “hayır” olduğunu belirten Bakırhan; “Emekliler çığlığını oy pusulalarına yansıtmıştır. Gençler geleceksizliğe hayır demiştir. İşçiler bu krizin faturasını yükünü ‘biz çekmeyeceğiz’ demiştir. Kürtler, Aleviler eşit yurttaşlık taleplerini çok net bir şekilde ortaya koymuştur.  Bize düşen ise, bu mesajları Türkiye halklarının gündemine taşımak ve sahiplenmek ve sonuca ulaştırmaktır” ifadelerini kullandı.

”AKP’NİN RANT BELEDİYECELİĞİNİN TAHRİBATLARINI GİDERECEĞİZ”
Kentlerdeki kayyumun ve AKP’nin rant belediyelerinin yarattığı tahribatları bir an önce gidermeye çalışacaklarını ifade eden Bakırhan; “Siz de sahadaydınız, gerçekten de belediyecilik adına bir şey yok. Belediyelerin kapıları halklarımıza kapalı bir şekilde kayyımlarla, rantçı AKP’li anlayışla birlikte talan edilmiş. En son hep birlikte izledik. Belediyelerimizi aldıktan sonra ortaya çıkan borç batağını görünce; belediyelerde ne yapıldığını hep birlikte gördük. Birçok belediyemiz 50 yıl çalışsa dahi, tasarruf etse dahi AKP ve kayyımların yaratmış olduğu borç batağını ortadan kaldıramayacak derecede büyük bir şekilde borçlandırılmıştır. Bütün bunlara rağmen çalışacağız, altından kalkmaya çalışacağız” dedi.
"TEK REFERANSIMIZ HALKA HİZMETTİR”
Belediyelerin halka hizmet için olduğunu ve bununla anılması gerektiğini söyleyen Bakırhan; “Semboller üzerinden hiç kimse belediyelerimiz yıpratmasın. Bunun topluma bir faydası yoktur. Bu konuda Amed Büyükşehir Eş Başkanlar ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımız ile belediyelerin yaptığı açıklamalar esastır, gerçektir ve doğrudur. Bir müfettiş görevlendirmesi yapılacaksa, ki bundan korkmuyoruz ve zaten müfettişler belediyelerimizden çıkmıyor. Bu borç batağının, enkazın, bu talanın, bu soygunun nasıl yapıldığının ortaya çıkarılması için görevlendirme yapılmalıdır. Biz halka hizmet etmeye devam edeceğiz. Tek bir referansımız var o da halka hizmet etmektir. Belediyelerimiz bunu iyi bir şekilde yapıyor, yapmaya devam edecektir” dedi.

1  MAYIS ÇAĞRISI
Son yılların en görkemli Newrozlarını yaptıklarını belirten Bakırhan şunları söyledi; “0enikapı alanında Amed’de, Batman’da bugüne kadar hiçbir partinin yapmadığı büyük bir kitlesellikle Newrozları kutladık. 31 Mart’ta gasp edilen irademizi büyük bir zaferle geri kazandık. Şimdi 1 Mayıs ile daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.

Şimdiden 1 Mayıs için bir çağrı yapmak istiyorum; bütün il ve ilçe örgütlerimiz kurullarımız en az seçim ve Newroz kadar 1 Mayıs etkinliklerine yüklenmelidir. 1 Mayıs’ta nerede kutlamalar varsa halkımız emekçilerle coşkulu bir şekilde kullanmalıdır. Bu konuda 1 Mayıs'ın özüne uygun ve güçlü bir şekilde kutlanması için partimiz büyük bir çaba içinde olacaktır. Yerellerde artık belediyelerimizin hizmet etme süreci başladı. Bahsettiğimiz bu tahribatları açılan yaraları tedavi etme zamanıdır. Boş tartışmalar içine girmeyeceğiz. Genelde ise bizi bir barış demokrasi ve özgürlükler mücadelesi bekliyor. Bunu da hayata geçireceğiz, inanırsak yaparız.” (MA)

Editör: şilan