Gazete Emek-Akademisyenler ve öğrencilerin protestolarını bir yıldır sürdürdüğü Boğaziçi Üniversitesi’nde üç dekan görevden alındı.

 

 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu’nun ardından rektör olarak atanan Naci İnci, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özlem Berk Albachten, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Metin Ercan ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Bayyurt Kerestecioğlu’na görevden alındıklarını elektronik belge sistemi üzerinden bir yazı gönderilerek tebliğ etti.

 

Yazıda, üç dekanın 18 Ocak’taki Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında alınan karara istinaden görevlerinden alındıkları belirtildi. İnci’nin dekanlara gönderdiği görevden alınma yazısında bahsi geçen YÖK kararı ise paylaşılmadı.

 

Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri’nin seçilerek göreve gelen dekanların görevden alınmasıyla ilgili açıklamada bulunacağı belirtildi.

 

 

NE OLMUŞTU?

 

Boğaziçi Üniversitesi’nde atanmış rektöre karşı protestolarda bir yıl geride kalırken Rektör Naci İnci’nin, Dr. Can Candan ve avukat Feyzi Ercin’in derslerine son vermesi tepki çekmişti.

 

4 Ekim 2021’deki protestolarda tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Caner Perit Özen ile Ersin Berke Gök de 94 gün cezaevinde kaldıktan sonra 7 Ocak’ta serbest bırakılmıştı.

 

Boğaziçi Üniversitesi’nin yakınlarındaki bilboardlara asılan ‘‘Özgür, özerk ve demokratik üniversiteden vazgeçmiyoruz’’ afişleri de dün sökülmüştü.

 

 

 

Kaynak: Medyascope


 

Editör: TE Bilişim