Gazete Emek- Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Cumhurbaşkanlığı kararı ile görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Necati Şaşmaz’ın ‘zikir’ görüntüleri sebebiyle Kurtlar Vadisi’nden vazgeçildi

Kararnameyle, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu görevinden alındı. Bulu'nun yerine herhangi bir atama gerçekleşmedi.

Melih Bulu, 2 Ocak 2021'de Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne getirilmiş, aylardır üniversitenin akademisyenleri ve öğrencileri tarafından protesto ediliyordu.

AKP’den dikkat çeken savunma: Osman Öcalan TRT'ye değil, TRT Kurdi'ye çıktı

BOĞAZİÇİ DİRENİŞİ 

Kuruluşundan bu yana AKP'de çeşitli görevler alan Prof. Dr. Melih Bulu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atandı. Karar, gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bulu'nun atamı kararı tüm Türkiye'de tepkiyle karşılandı. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!" derken, üniversitede yüzlerce öğrencinin katılımıyla söz konusu atama protesto edildi.

Reuters’tan Erdoğan’a ilişkin dikkat çeken analiz: "Seçimi kazanmasının tek şartı var"

Protestolara yönelik sert polis müdahalesi sonrası 5 Ocak’tan itibaren çok sayıda öğrencinin evi özel harekat polisleriyle birlikte basıldı, öğrencilerin evlerinin kapıları, duvarları kırıldı, görüntüler büyük tepki çekti.

Öğrencilere yönelik sert polis saldırısını protesto edenlere de vahşi şekilde müdahale edildi, çok sayıda kişi gözaltına alındı, tutuklandı ve eve hapsedildi.

Gülşen'den kıyafet eleştirilerine yanıt: Öyle hayat doluyuz ki yok ettiklerini düşündükçe kök salıyoruz

RESMİ GAZETE’YE İNANMADI

Karar, Resmi Gazete'de yayımlanmasına rağmen, Prof. Dr. Bulu Instagram hesabından haberin asılsız olduğunu öne sürdü. Bulu, daha önce hakkında çıkan istifa haberlerini yalanlarken söylediği "Peki bundan şeyin haberi var mı, mesela benim" yazdığı postuna göndermeye bulunarak "Hakkımda şu an Twitter gündeminde olan konuya cevabım yine eskiden çıkan asılsız haberle aynıdır" dedi. 

Karara önce inanmayan Bulu, kararın kesinliğinden emin olduktan sonra önce Erdoğan'ın fotoğrafını paylaştı sonra Instagram hesabını kapattı.

Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atamasıyla Boğaziçi Üniversitesi'nde başlayan protestolar sürüyordu.

BOĞAZİÇİ DAYANIŞMASI: TÜM KAYYUMLAR GİDECEK

AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına karşı ilk günden bu yana eylemde olan Boğaziçi Dayanışması, görevden alınma kararına ilişkin açıklama yaptı.

İlk günden bu yana direnişin kişilere değil kayyım düzenine karşı olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlk günden itibaren direnişimizin kişilerle değil, tepeden inme atamalar ve kayyım düzeniyle ilgili olduğunu tekrarlıyoruz! Bütün üniversitelere ve belediyelere atanan kayyımlara karşı mücadelenin tavizsiz bir çizgide devam etmesi gerektiğini savunuyoruz! #TümKayyumlarGidecek."

Ayhan Bilgen'den yeni parti açıklaması: Şu anda çalışma içerisindeyiz

REKTÖRLÜK ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURU İLANI VERİLDİ

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) Boğaziçi Rektörlüğü’ne, Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’yi görevlendirdiği bildirildi. Naci İnci, 2 Ağustos'ta rektör yardımcılığına getirilmişti.

Rektörlük adaylığı için başvuru ilanına çıkıldı.

bogazici-universitesi-rektorlugu-ne-vekaleten-atanan-isim-prof-dr-mehmet-naci-inci-oldu-899355-1.

PROF. DR. NACİ İNCİ KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi'nde Fizik Bölümü'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Naci İnci, fiber optik, nano partiküller ve uygulamalarının fiziği, optik sensörler, kuantum optiği, kuantum bilişimi, kuantum kriptografisi konuları üzerine çalışıyor.

İnci'nin iki uluslararası patenti bulunuyor.

1987 yılında Marmara Üniversitesi'nden fizik dalında lisans derecesini alan Naci İnci, 1992'de ise fiber optik sensörler alanında Heriot-Watt Üniversitesi'nden (İngiltere) doktora derecesini aldı.

1993-1994 yılları arasında Stanford Üniversitesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde optik haberleşme alanında doktora sonrası çalışmalar yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümünde 1994 yılında Yardımcı Doçent, 1996 yılında Doçent oldu.

1999-2005 yılları arasında Sabancı Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde öğretim üyeliği yaptı; üniversitenin temel ve araştırma laboratuvarları ile diğer lisans ve lisansüstü programlarının kurulmasında görev aldı.

2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'ne Profesör oldu ve 2014-2018 döneminde Bölüm Başkanlığı yaptı.

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim