Gazete Emek-HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. 

Buldan, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının hukuka aykırı olduğuna dair itirazların "reddine" karar vermesini, sözleşmeden çekilmeye ilişkin Cumhurbaşkanı kararının iptal istemini reddedip Danıştay 10. Dairesi’nin kararını onamasını değerlendirdi.

Buldan, "Danıştay dün biliyorsunuz bir karar alarak Tek Adam'ın sözleşmeden çekilme kararını hukuka uygun buldu. Hukuksuz kararın uygun bulunduğu bu hukuku, daha doğrusu bu hukuksuzluğu biz kadınlar iyi biliyoruz. Bu hukuk kadınların değil erkek düzenin hukukudur. Bu nedenle bu karar kadınlar nezdinde yok hükmündedir. İstanbul Sözleşmesi'nden asla vazgeçmeyeceğiz ve sözleşmenin yeniden uygulanması için mücadelemizden bir an bile geri durmayacağız. İstanbul'u nasıl kazandıysak İstanbul Sözleşmesi'ni de bir kez daha kazanacağız, buraya yazıyoruz" dedi.

Buldan konuşmasının devamında özetle şunları kaydetti:

"AKP'NİN DÖRT KORKUSU VAR"
"Biliyorsunuz AKP'nin dört korkusu var. HDP'den korkan bir AKP var. Kadınlardan korkan bir AKP var. İstanbul'dan korkan bir AKP var. Aynı zamanda hazirandan korkan bir AKP var. Korkmaya devam etsinler. HDP geliyor, haziran geliyor, kadınlar geliyor ve İstanbul iradesine sahip çıkmaya başlayacak."


Kaynak: Evrensel 

Editör: TE Bilişim