Gazete Emek- CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın Türkçe ezan konusundan yaptığı açıklamaların ardından Grup Disiplin Kurulu’na verilmesi üzerine bugün yaptığı açıklamalara Genel Merkez’den yanıt geldi.

10 Kasım nedeniyle CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya kendisine yöneltilen bir soru üzerine, “CHP ezanın Arapça okunmasına karşı olmadı olmayacak” dedi.

“Toplumun vicdanına yöneltilmiş bu açıklama nedeniyle disipline sevk edilmiş bu arkadaşımız bilecek ki, bu ülkenin değerleri var. İnanç değerleri var, bayrak değerleri var, Cumhuriyet değeri var, Atatürk değeri var. Nasıl ki Atatürk’e söz söylenmesine karşıysak Cumhuriyet’e söz söylenmesine karşıysak, dinimizin ve ibadetimizin simgesi olan ezanın Arapça okunmasına da Cumhuriyet Halk Partisi karşı olmadı, karşı olmayacak” diyen Kaya şunları söyledi, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni bu alanlarda tartıştırmak isteyen zihniyetler birilerinin maşası olabilir ama Türkiye halkının şunu bilmesi lazım: Cumhuriyet Halk Partisi ezanın Türkçe değil Arapça okutulmasına tam kadro destek vermiş bir partidir. Asla böyle bir tartışma yoktur. Böyle bir tartışmayı toplumun gündemine getirmek sadece CHP’ye haksızlık değil bir bütün olarak ezana haksızlıktır. Ezana ve CHP’ye haksızlık eden bu insanları saygıya ve haksızlıktan vazgeçmeye davet ediyorum.”

"ARKASINDA KİMLER VARSA ORTAYA ÇIKACAK"

Kaya, Yılmaz’ın üslubunu ise, “Tartışmaya bile değer bulmuyorum. Arkasında kimler varsa ortaya çıkacaktır. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, hangi çabayı gösterirlerse göstersinler CHP 31 Mart’ta haramilerin iktidarını yıkarak yerelde iktidara gelecektir” şeklinde değerlendirdi.


Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim