Gazete Emek - Siyaset gündemi sıcaklığını korurken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yaptığı çıkışın yankıları devam ediyor.

CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.Bu arada Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın toplantının ardından bir süre daha Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile özel görüştüğü öğrenildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirleme süreciyle ilgili dün yaptığı açıklamaların ardından CHP'nin 10 büyükşehir belediye başkanı, bugün parti genel merkezine geldi.

Belediye başkanları, saat 13.00'te başlayacak olağanüstü MYK toplantısı öncesi Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, partiye gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Neler söyleyeceğimiz belli. Genel Başkan'ımızı destekliyoruz. Fikrimizde en ufak bir değişiklik olmadı. Mücadeleye devam edeceğiz demokrasi yolunda" dedi.

"İYİ Parti Genel Başkanı Akşener altılı masadan ayrıldığını açıkladı, nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Büyükerşen, "Talihsizlik" yanıtını verdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Sayın Genel Başkanımız ile görüşeceğiz. Biz başından beri ortak karar alıyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu olacaktır. Tam desteği kendisine vereceğiz, bugün. İnanıyorum ki sonuç, istediğimiz gibi olacak. Her şey çok güzel olacak” dedi.

Akşener’in açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise Albayrak, “Anlayamadım. Biz de bin anlam veremedik. Üstelik, açıklamalarındaki; Ekrem Bey ve Mansur Bey’i göreve davet ediyorum’ açıklaması bana göre çok yanlış, düşündürücü. Bugünkü temaslardan sonra bazışeyler daha netleşecek diye düşünüyorum” diye konuştu.

Görüşmeye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katılıyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise bölgede deprem sonrası yürütülen çalışmalar nedeniyle toplantıya katılmadı.

İDDİA YALANLANDI

Akşener'in göreve davet ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıklarken, CHP'li 10 büyükşehir belediye başkanının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceği  iddiası ise yalanlandı. 
 

İYİ Parti'nin 6'lı masadan kalkması sonrası Ankara'da kritik bir görüşme gerçekleşecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le bir araya gelecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masadan kalkmasının ardından bugün önemli bir görüşme gerçekleşecek.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ, AKŞENER İLE GÖRÜŞECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Akşener'le görüşmesine onay çıktı.

CHP'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Genel Başkanımız, ismi zikredilen iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın Sayın Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır. Sayın Genel Başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede “iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini” iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve Genel Başkanımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin malumudur."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı masanın 12'nci toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini önerdiğini açıklamıştı.

İYİ PARTİ TEKRAR YALANLADI

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşme haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İyi Partili Zorlu, şu açıklamayı yaptı:

"Sayın Genel Başkanımızın dünkü konuşması sırasında iki belediye başkanımıza çağrıda bulunmuştu. Bugün gün içerisinde yansıtılan haberler oldu. Ankara'da olduğunu öğrendiğimiz 10 belediye başkanının Genel Başkanımızı ziyaret edeceğine dair haberler paylaşıldı.

Ardından Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın ziyaret edeceği haberleri paylaşıldı. Açık ve netiz. Ne bizim böyle bir talebimiz oldu, ne de belediye başkanlarının talebi oldu. 2 belediye başkanının ziyaretine ilişkin haberler gerçeği yansıtmıyor."

Editör: Bekir GÜNEŞ