Gazete Emek-DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçim çalışmaları için gittiği Sivas'ta Sinan Ateş cinayeti hakkında sarf ettiği, "Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi"  sözlerine tepki gösterdi. Bakırhan, Akşener'in sözlerine ilişkin olarak "Cinayet ve katliam failleri, köy boşaltanlar suçlarını birer birer itiraf ediyor" derken Hatimoğulları da, "And olsun ki, katliamcılara karşı barışı bu ülkeye hâkim kılacağız" ifadelerini kullandı.

DEM Parti Eş Genel Başkanları, Akşener'e sosyal medya platformu X üzerinden tepki gösterdi. Akşener, yerel seçim çalışmaları için gittiği Sivas'ta, Ankara'da 30 Aralık 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in kendisini ziyaretini anlatırken, "Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için de hiçbirimiz korkmadık ama o çocuğun babasını katledenler torbacılar, torbacılar..." ifadelerini kullandı. Bakırhan ve Hatimoğlulları'ndan Akşener'in sözlerine tepki gecikmedi.

Bakırhan: Şimdi kendiniz itiraf ediyorsunuz

"Bakırhan, sosyal medya platformu "Cinayet ve katliam failleri, köy boşaltanlar suçlarını birer birer itiraf ediyor. Musa Anter, Mehmet sincar, Muhsin Melik, Hrant Dink ve daha adını sayamadığımız binlerce faili meçhulun namertçe olduğunu biliyorduk. Şimdi kendiniz itiraf ediyorsunuz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında mücadele namertler ile onurlu barış mücadelesi yürütenler arasındadır. Üçüncü bir seçenek yoktur. Barış ve demokrasi mücadelesi yarattığınız karanlığa son verecek" ifadelerini kullanırken Hatimoğulları da yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Tetikçilerin, tetikçi sevicilerin vicdanlarımızdaki hükmünü hukuk önünde sağlayana kadar vazgeçmeyeceğiz"

"Mertlik buysa, mertliğiniz batsın! Kürt’ü, Alevi’yi, Ermeni’yi, sosyalisti, aydını katlederek Türkiye’yi karanlığa sürükleyenler, tarih ve toplum önünde mahkûm edilmiştir. Düşmanlığın bile ahlakı olur ama bu karanlık şahsiyetlerin namertliği dünyaya nam saldı. Bugün dillerinden dökülen katliamcı zihniyetin itirafıdır. Tetikçilerin de tetikçi sevicilerinin de vicdanlarımızdaki hükmünü hukuk önünde de sağlayana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. And olsun ki, katliamcılara karşı barışı bu ülkeye hâkim kılacağız."

Erdoğan'dan Özel'e seçim tebriği: 'Sizin başkanlığınızda ivmelenen bir süreç var' Erdoğan'dan Özel'e seçim tebriği: 'Sizin başkanlığınızda ivmelenen bir süreç var'




 

Kaynak: T24

Editör: Derya çelik