Gazete Emek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meclis’te gündeme dair konularda basın toplantısı düzenledi. Başak Demirtaş'ın İBB adaylığı tartışmaları hakkında konuşan Koçyiğit, "Sanırım bir yanlış anlaşılma var. Başak Hanım’ın kamuoyuna yaptığı açıklama bizim için resmi başvuru niteliğinde. Bu başvuruyu da aldık, kabul ettik" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı oldu İYİ Parti Genel Başkanı oldu

Aday çıkarılacak yerlerde komisyonun çalışmalarının devam ettiğini belirten Koçyiğit, adayların en yakın zamanda açıklanacağını söyledi. 3 Şubat'taki MYK toplantısını işaret eden Koçyiğit, büyük kentlerdeki adayların bu toplantıda görüşüleceğini aktardı.

Koçyiğit, "Başak Hanım en güçlü adaylarımızdan birisi. Mayıs kampanyasını birlikte yürüttüğümüz, mitinglerimizde konuşan bir arkadaşımız, yoldaşımız. Adaylığı önünde hiçbir engel yok. Biz de bundan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu? 

Başak Demirtaş Artı Gerçek’e yaptığı açıklamasında “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” demişti.

Editör: Bekir GÜNEŞ