Gazete Emek- Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesine yönelik yapılan ırkçı saldırı sonucunda 7 kişinin katledilmesine ilişkin twitter hesabından paylaşım yaptı.

Demirtaş’ın paylaşımı şöyle: 

Konya’daki taziyeye katılan AKP'li Sayan’a tepki: "Burası siyaset yeri değil"

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

“Konya'daki barbarca katliamda hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm halkımıza baş sağlığı diliyor; üzüntülerini, acılarını yüreğimde hissederek paylaşıyorum.Maalesef ki bu katliam, gerilim ve çatışmaların esas nedeni hükümetin ayırımcı politikaları, hedef gösteren dili ve bundan cesaret alan devlet içi-dışı çetelerin kirli hesaplarıdır.

Dersim'de çıkan orman yangınını söndürmek isteyen Maçoğlu ve beraberindekilere polis engeli

NEFRET DİLİNE PRİM VERMEYİN

Türk-Kürt, bütün halkımıza naçizane tavsiyem şudur. Nefret diline, ayrımcı politikalara prim de vermeyin boyun da eğmeyin. Koşullar ne olursa olsun her zaman akılla ve sabırla hareket edelim. Öfkeye değil, birlikte yaratacağımız ortak vicdana sığınalım.

Bu defa İstanbul’da ırkçı saldırı! HDP’li gençler ve gazetecilere saldırdılar

"KENDİNİZİ ÇARESİZ VE SAHİPSİZ HİSSETMEYİN"

Bizler hukukun işlediği, adaletin olduğu bir ortam için çok çalışıyoruz. Bu nedenle, sakın ola ki kendinizi umutsuz, çaresiz ve sahipsiz hissetmeyin. Belki biraz zor olacak ama barışı, demokrasiyi, eşitliği, özgürlüğü ve adaleti mutlaka ama mutlaka sağlayacağız.”

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim