Gazete Emek- Maraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem Suriye, Irak, Mısır, Irak ve Lübnan'da da hissedildi. Sarsıntı, Suriye'nin başkenti Şam'ı, Lazkiye'yi, Halep'i ve ülkenin kuzeyindeki birçok bölgeyi etkiledi. Suriye devlet televizyonuna konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Ahmed Damiriye, ölü sayısının 230'ü aştığını duyurdu. Damiriye, "Depremde ölü sayısı 237'ye, yaralı sayısı 639'a yükseldi" dedi.. 

Geçtiğimiz saatlerde 42 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Suriye devlet medyası, ölü sayısını güncelleyerek 100 kişinin hayatını kaybettiğini, 200'den fazla yaralı olduğunu duyurmuştu.

İdlib'de yardım örgütü olarak faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Beyaz Miğferler’in açıklamasında ise ‘düzinelerce kişinin öldüğü, yüzlerce yaralı olduğu’ aktarıldı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut başta olmak üzere, ülkenin tümünde hissedilen depremden dolayı evlerinden çıkan birçok kişi geceyi arabalarında geçirdi. Irak'ın başkenti Bağdat ve Diyala'da da hissedilen deprem sebebiyle insanlar can güvenliği endişesiyle evlerinden çıktı.

Editör: Bekir GÜNEŞ