Türkan Elçi: Şaşırmadım, üzgünüm... Türkan Elçi: Şaşırmadım, üzgünüm...

Gazete Emek-31 Mart'ta yüzde 64 oy alarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni kazanan DEM Partili Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun, mazbatayı aldı. Ardından Dağkapı Meydanı’ndan belediye binasına yürüyen eşbaşkanlara DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Halide Türkoğlu, Barış Anneleri, DEM Parti İl Eşbaşkanları, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Gülşen Sincar, Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Safiye Aksoy ve avukat Mehmet Emin Aktar ve yüzlerce kişi eşlik etti.

Belediyenin önünde eşbaşkanları ellerinde çiçekler ve süpürgeyle bekleyen kitle, bir yandan da halay çekti.

‘MÜCADELEMİZİ HAYKIRIYORUZ BU ZAFER BİZİMDİR’
Dağkapı Meydanı'ndan halkla birlikte Büyükşehir Belediyesi önüne gelen eşbaşkanlar belediye önünde açıklama yaptı. Gelen tüm insanları selamlayan DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Pınar Sakık, ‘’Aylardır meşakkatli bir yol yürüdük. Bu mücadeleyi bir zaferle taçlandırdık. Bu zaferin mükâfatı olan mazbatamızı da bugün almış bulunmaktayız. Eşit olmayan, demokratik olmayan bir zeminde tüm bu kirliliklere rağmen kazandık. Kazanan sadece Kürt halkı değil, tüm Türkiye halklarıdır. Bugüne kadar getirdiğimiz mücadelemizi haykırıyoruz. Zafer bizimdir. Bu mazbatayı demokratik mücadelede hayatını kaybedenlere, annelere, kadınlara ve tüm halklara atfediyoruz’’ diye konuştu.

‘BUGÜN BİZİM BAYRAMIMIZDIR’
Ardından söz alan avukat Mehmet Emin Aktar şöyle konuştu: ‘’Bugün çok mutluyuz. 8 yıl sonra irademizi geri aldık. Bu konuşmayı Selçuk Mızraklı’nın avukatı olarak da yapıyorum. Kendisi tüm Kürt halkını ve eşbaşkanları kutluyor. Mızraklı kaç yıldır tutuklu bu yüzden de biz belediyemize sahip çıkmalıyız. 8 yıldır bu şehir iradesiz bırakıldı. Bu halk bu yıl daha büyük coşkuyla aldı belediyeyi. Büyük bir sorumluluk var omuzlarında. Ama eşbaşkanlarımız söylediler bu şehri hep birlikte yöneteceğiz. Bu başarı bizim başarımızdır. Bugün bizim bayramımızdır.’’

‘ARTIK, AMED BELEDİYESİ’NİN KAPISI HER DAİM HALKA AÇIKTIR’
Ardından konuşan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Serra Bucak, ‘’2019’da kayyımlar atandığında Gülten Kışanak ve Fırat Anlı cezaevine konuldu. Mazbataları aldılar ve bu onlara çok görüldü. Darbe yapılan tüm eşbaskalarımıza selam olsun. Bu mücadele bitmeyecek. Sizlerde biliyorsunuz bu sabah saat 11.00’da mazbatayı almamıza rağmen burada kayyımcı anlayış halen bir meclis toplantısı yapıp buradan bir envanter çıkarmaya çalıştı. Buradan Amed halkına söz veriyoruz yaptıkları yanlarında kalmayacak. Kendimizi de kentimizi demokratik çoğunlukla, kadınlarla, gençlerle birlikte yöneteceğiz. Bu yolda bize destek olan tüm halka şükranlarımızı sunuyoruz. Önümüzdeki 5 yıl bir daha irademizi alamayacaklar. Amed Belediyesi'nin kapısı her daim size açık olacak’’ dedi.

‘GÜLÜN, EĞLENİN, ÇÖPLERİNİZİ YERE ATMAYIN’
Gülten Kışanak’a ve Fırat Anlı’ya selam yollayan Diyarbakır Büyükşehir eşbaşkanı Doğan Hatun, "Bu coşku,  iradeleri elinden alınan halkın coşkusudur. AK Parti bırakmadı Kürt halkının seçtiği Gülten Kışanak ve Fırat Anlı çalışma yürütsün. Söz veriyoruz ki onların yolundan gidip o çalışmayı devam ettireceğiz. Bu kazanım halkımızındır. Bugünden sonra 5 sene her şekilde halka hizmet edeceğiz. Sadece bu partiye oy verenlere değil herkese hizmet edeceğiz. Hepsi bizim halkımız. Kutlu olsun halkımıza. Gülün, eğlenin, çöpleri yer atmayın, birbirinizi sevin biz başardık, kutlu olsun’’ diye konuştu.

Ardından erbaneler, davullar ve ‘Amed sizinle gurur duyuyor’, ‘Direne direne kazandık’ ‘Amed bizimdir’, ‘Hırsızlar dışarı’ sloganları eşliğinde eşbaşkanlar belediyeye giriş yaptı.
‘KAYYIMIN TOPLANTI YAPTIĞI SALON ARTIK HALKIN, HALK BURADA’
Mazbata verildiği sırada kayyımın toplantı yaptığı meclis salonuna geçen kitleye seslenen Serra Bucak  ‘’Arkadaşlar burası Amed Büyükşehir Belediyesi'nin meclis salonu. İlçe meclis üyeleri ile bu meclis salonunda 8 yıldır askıya alınan kent meclisi anlayışının mevcut halini burada halkımız birlikte kuracağız. Radyolardan, televizyonlardan, sosyal medya araçlarından halka açık bir şekilde yayınlayacağız. Tüm halkımıza hayırlı olsun’’ dedi.

Ardından konuşan Doğan Hatun, ‘’Bu halkın salonunda 2 saat önce bu halkın iradesini yok etmek için toplantı yaptılar. Ama halk burada, burası halkındır. Halkın yararına olmayan tek bir şey buradan çıkmayacaktır. Bizden emin olun buradan yanlış hiçbir şey çıkmayacak’’ diye konuştu.

Ardından kitle mazbatası verilen Sur Belediyesi’nin önünde kutlama yapmak için ayrıldı.


Kaynak: Duvar 

Editör: şilan