Gazete Emek-  BM Güvenlik Konseyi, Erdoğan'ın "Kıbrıs'ta iki devletli çözüm" ve 'Kapalı Maraş' bölgesinin bir kısmının açılmasına yönelik açıklamalarını kınadı.  Erdoğan'ın ifadelerini kınayan BM Konseyi, 'adil bir çözüm' çağrısında bulundu.

AFP servis ettiği habere göre; diplomatlar, kınama mesajında anlaşmaya vardı. Yapılan açıklamada, "Güvenlik Konseyi, Türk liderlerin Kıbrıs'taki açıklamalarını kınıyor. Konsey, önceki kararlarına ve açıklamalarına aykırı olan bu tek taraflı eylemlerden derin endişe duyuyor" ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs ziyareti sırasında kapalı Maraş bölgesine yönelik açıkamalarına ek olarak adada iki devletli çözüm önerisini bir kez daha tekrarladı. Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Tatar, Cenevre’de çözüm odaklı ve gerçekçi bir öneri sundu. Bu gerçekçi ve yenilikçi teklife olan desteğimiz tamdır. Bunu her platformda ifade ediyoruz. Yeni bir müzakere süreci ancak iki devlet arasında yürütülebilir. Bunun için de öncelikle Kıbrıs Türkü'nün egemen eşitliğiyle eşit statüsü teyit edilmelidir. Çözümün anahtarı da budur"şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet     

Editör: TE Bilişim